Långfredag med familjen #tårta #påsk #gladpåsk #helg #mums #gott #laktosfri

Improviserad laktosfri påsktårta

Att operera ut visdomstanden har verkligen sugit musten ur mig, värktabletter, isvatten, sömn samt sims har varit min räddning. Jag är glad jag inte har någon mer som behöver plockas! Fy bubblan säger jag bara, ser ut som en blåslagen hamster i ansiktet (blåmärken & svullen).

Så det var skönt få hjälp igår, långfredag när vi skulle äta middag hos mina föräldrar. Vi blev förutom mina föräldrar, storasyster med & en storebror, svägerska och lilla H samt maken. Och jag hade utlovat plankstek..

Det var före jag hade en inplanerad operation i munnen. Tack och lov fick jag avlastning i köket, mamma stekte kött, pappa hade skalat & kokt potatis, syster & systerdotter pureade mos och fick prova spritsa mos. Så det gick ganska bra, lyckades få ihop en påsk tårta också.

Hade planerat en sockerkaksbotten med fyllning, men jag och min ugn kommer inte riktigt överens. Ena bottnen blev för torr, man kunde lätt haft den som sten.. Nästa botten ville inte bli klar i mitten, tror jag behöver en kurs av mamma i hur man får sina runda sockerkakor genomgräddade. För recepten ljuger.. Grr!

Så eftersom jag gjorde egen bearnaise sås, fick jag massor av äggvitor över. Och vad bättre än att göra en maräng med mandel till tårtbotten? Blev enligt familjen supergott & planksteken smakade fin fint den med.

Troligen en av de bästa påskmiddagar jag upplevt 😉 Nu ska jag skriva recepten åt er så ni kan få njuta av påsk tårta med, kanske min bearnaise också?

Lite synd att vi inte tog bild på alla 10 plankorna, ganska imponerande syn och jag är djupt imponerad av alla som kan göra plankstek på löpande band med god hastighet! Behöver träna lite till, fast nu får det nog vänta några månader..

About

No Comments

Leave a Comment