Läkarbesöket

Nyss hemkommen och hunnit landa lite efter morgonens läkarbesök. Låg vaken nästan hela natten innan av oro, läkarbesök brukar oftast resultera i mediciner, nya läkarbesök och dåliga nyheter. Fast idag blev det inte så!!!

Började besöket med lite provtagninger; blodvärde 130 hb, blodsocker normalt och ett tredje jag inte minns (blodfetter?), invägningen 84.5 kg (tycker differensen var positivt acceptabel mot min hemma våg), blodtrycket var lite lågt och sjönk med 10 när jag ställde mig upp hastigt. Med andra ord allt såg jättebra ut förutom att jag måste(!) äta mer salt, minns när blodtrycket var för högt.. haha 🙂

Fick beröm för min viktnedgång (woohoo, glad att få höra att det syntes!!). En remiss för kontroll av bentätheten är skickad, så nu väntar jag på att få en kallelse efter augusti någon gång till rehab kliniken i Ängelholm för kontroll av hela skelettet. Förhoppningsvis har jag bara haft extrem otur och hoppas allt ser bra ut, men “better safe then sorry”. Är det något som inte stämmer där så finns det olika behandlingar beroende på hur stor skadan är. Så mer corn flakes med mjölk på morgonen för mig från och med nu!

Fick även tips på att om man har problem med lågt blodtryck ska man dricka mer vätska och cykla ska tydligen va jättebra, så mer av den varan så fort fotleden är bättre. Lungfunktionen var på topp, så inga ändringar av astma eller allergimediciner. Känns bra, varför ändra ett vinnande koncept?

Känns härligt, jag har nog aldrig varit friskare än jag är just nu förutom foten då..

Efter lite funderande tänker jag vara modig och bjuda på en av bilderna som gav mig en positivare inställning till min kropp. Mina former är mina och dom är fina och jag älskar min kropp efter att ha sett den ur någon annans perspektiv. Och nej, jag har inte retucherat bort något, enda ändringen är färgfilter och vignette för inramningen. Visst är min H&M baddräkt underbar? 😉

About

2 Comments

 • Susanne juli 13, 2011 at 15:31 Reply

  Hej,

  Du har all anledning att känna dig stolt! 🙂

  /Susanne

  • Helen juli 14, 2011 at 14:47 Reply

   Tack Susanne, Snäll du är 🙂 🙂

Leave a Comment