Läkarbesök och en provsmakning av hamburgare

Helen J Holmberg provar McDonalds nya hamburgare McSelection

Helen J Holmberg provar McDonalds nya hamburgare McSelection

I tisdags var det äntligen dags att få läkarbesöket med min nya husläkare överstökat. Han var väldigt trevlig, lätt att prata med och mötet gick bra – går inte in på detaljer av allt vi prata om.

Men följande kom vi fram till;

  • Starta upp en utredning med en allergispecialist, remiss är skriven.
  • Boka in möte med astma & allergisköterskan på min vårdcentral, för att få hjälp i väntan på utredning.
  • Fått en behandling för mina atopiska eksem med starkare kortisonkrämer och uppdaterade instruktioner om hur jag ska använda all hudvård.
  • För att få ordning på mina järnvärden ska jag prova ta blödningshämmande läkemedel under mensen och fortsätta ta niferex (järn). Ska ta blodprov nästa vecka för att se hur järnvärdet ser ut igen (gjordes tydligen inte förra veckan).
  • Min b12-brist recept förnyade, värdena ska kollas med nya blodprov nästa vecka.
  • Astmamediciner förnyade.
  • Allergi akutmedicinerna Epi-pen och betapred utskrivna.
  • Kortisonbehandling utskriven för att få bukt med mina hörselgångar (de har bråkat sedan flygresan 2017), japp man kan ha eksem där med..

Jag tror det var allt faktiskt, mina ögonläkemedel sköts av ögonmottagningen i Lund och pco-s medicinen av gynekologimottagningen.

Det blev en miss någonstans så fick inte mina nässpray på recept, men tänkte säga ifrån när jag är och tar blodprover nästa vecka.

Efter läkarbesöket så körde vi till McDonalds där jag fick välja vad jag ville att äta, jag brukar alltid snåla och ta kycklingbitar (förutom sista gångerna när vi delat på deras nya pommes med). Kunde inte motstå deras nyhet Cheese ’n’ Bacon Stack, så otroligt längesedan jag beställde hamburgare.  Originalet innehåller; 100 % nötkött, färsk lök, inlagd gurka, krispigt bacon, ketchup, senap och extra mycket Cheddar. Jag valde bort både ketchup & senap (ÖRK!) samt inlaggda gurkan, och det var en riktigt god hamburgare. Verkligen MUMS men oj så stor, klara inte äta upp hela men maken hjälpte till (han åt bara pommes & chili cheese eftersom han åt rester till lunchen sen).

Väl hemma trillade jag i säng och sov 3-4 fyra timmar i ett svep, det här läkarbesöket har verkligen skruvat till min sömn och hälsa (stress och oro triggar igång min allergi och eksem). Jag hoppas att jag kan få rätsida på det snart, för jag avskyr verkligen att snurra runt i sängen och bara inte kunna stänga av hjärnan.

About

No Comments

Leave a Comment