Kärleken till livet är större än kärleken till socker

Tänkte jag skulle besvara en fråga jag fått på bloggen, kanske är fler som undrar. Har ni fler frågor får ni jättegärna ställa dom i kommentars rutan, vill ni vara anonyma så skriv “Anonym” som namn och strunta i bloggadress. Ingen ser er epost adress förutom jag och jag har inget intresse av att hänga ut någon.

“Ser att du håller på att gå ner i vikt, äter du vanlig mat men i rimliga mängder och går inte på någon diet?”

Svar:

De jag ändrat mot tidigare är att jag äter regelbundet, mindre portioner, mindre socker (mindre pasta, potatis, ris etc), enbart godis/gott en dag i veckan, försöker röra mig mer. Byter oftast ut frukost mot en nyttig måltidsersttning eftersom jag hatar frukost, men utan frukost startar man inte kroppens omsättning. Och så klart mer grönt på tallriken!

Försöker sova bättre, det är förvånansvärt men med för lite sömn hinner inte kroppen bryta ner allt man ätit och så går man inte ner i vikt ordentligt. Äter nästan aldrig bröd, bara enstaka gånger tex fajitas, hamburgare med brör etc men aldrig som vanliga måltider.

Funderar en extra gång före jag lägger upp en extra portion, ställer frågan till mig själv “behöver jag verkligen det?“. Dricker aldrig vanlig läsk, öl, cider, det är vatten eller light versioner som gäller nu.

Jag går väl inte på diet som du säger, det handlar mer om att hitta en hållbar balans för resten av livet för mig. Varit överviktig sen jag var 6-7 år typ, motivationen att förändra mitt liv kom efter att jag blev allvarligt sjuk för drygt två år sedan.

Kärleken till livet är större än kärleken till socker 🙂

Min kropp har så mycket att ta hand om, astma, allergier, eksem, genetisk b12 brist etc så att addera extrem fetma på det är inte okej tycker jag. Jag vill också bli gammal!

Bjuder på en gräslig bild som hittas i mitt pass ett år till, tror jag vägde runt 115 kg här!!

About

1 Comment

  • Camilla september 30, 2010 at 10:43 Reply

    Måste säga, vilket underbart svar! Jag tyckte det var jätte bra. Och det fungerar ellerhur? 🙂 Måste ju vara mycket bättre att äta såhär än gå på dieter hit och dit. Du har ändrat din livsstil, vad stolt jag hade varit om jag var i din sits. Grattis, verkligen!

    Och ja, jag skulle också vilja åka och shoppa loss på ullared till julen då jag också är arbetslös och i framtiden studerande så är man ju inte sådär super tät 😉 Tyvärr så ligger det så långt bort för mig 🙁

    Men ha en fortsatt fin dag hörrudu! 🙂

Leave a Comment