Julbak och julstress

I söndags julbakade jag och mamma lite, vi gjorde 78 mandelmusslor och inte en enda gick sönder(!) och så blev det en halv burk skurna chokladkakor.

Energin är ganska dålig för tillfället, nyss trappat upp metformin dosen till 3x 500 mg.. Så magen är i uppror, kroppen hänger inte riktigt med och aptiten är lika med noll typ. Metformin används vanligen för diabetesbehandling, men används även till personer som har diagnosen pco-s (Polycystiskt ovariesyndom) eftersom ett av symtomen är insulinresistens. Med jämnare blodsockernivåer, ska väl förhoppningsvis hormonerna bli gladare också. Vi får väl se.

Åter till julen (som är betydligt roligare än besvärlig mage), är så glad att jag skalat ner på julsaker i år,. För första gången känns julen ganska stressfri och det känns mer juligt här hemma än på tre år! Lite beror nog på att vi prioriterat bort mycket och att försöka hinna med att se alla på julafton & juldagen..

En julsummering för 2016;

  • Julbak – klenätter, mandelmusslor, pepparkakshus och skurna chokladkakor
  • Julmat – Janssons frestelse & Ris à la Malta (resten fixar snäll mamma)
  • Julgodis – gräddkola doppad i choklad
  • Julpynt – pepparkakshus, julgran & julstjärna

Hur ser era jultraditioner och måsten ut? Julen 2017 kanske man borde ställa in julen, köra paketspel & pizza med familjen istället?  😀

Receptlänkar;
Janssons Frestelse (länk), Ris à la Malta (ej publicerat än), julgodis (länk), köttbullar (länk), mandelmusslor (länk), klenätter (länk) & chokladkakor (länk).

About

No Comments

Leave a Comment