Investerat i nya sköna skor från Skechers

Världens skönaste skor kommer från Skechers, tre olika modeller på bild.

Det är väl ingen nyhet för er som känt mig länge att jag har problem med mina fötter och ben, men för er som trillat in här av en slump och är nya till mig; 
– Hej, jag heter Helen och jag är lite av en olyckskorp. Det har pågått så länge jag kan minnas men våren 1998 var första gången jag bröt något, då bröt jag vänster fotled efter att jag trampat snett i en trappa. Hösten 2010 bröt jag revben, jag svimmade på badrummet och vaknade upp med ansiktet mot badkarets långsida. Våren 2011 bröt jag andra fotleden också, jag svimmade i köket och bröt fotleden så illa så jag numera hat titaninskruvat. Juli 2021 skulle jag mäta något uppe i ett köksskåp, stod på en stol och före jag vet vad som hänt har jag åkt i golvet medan det svartnade för ögonen på mig. Båda knäskålarna var helt kaputt en väldigt, väldigt lång tid. 

Så att säga att jag har höga krav på skor är ingen underdrift, de måste passa mina fötter skönt och inte trycka mot ärret på högra foten, ha stöd i hålfoten etc. Så efter att ha lyssna på min amerikanska kompis tjat om sina Skechers skor hit och dit, så beslutade jag mig för att prova köpa ett par. 

Världens skönaste skor Skechers, en Wide Fit SEAGER ballerinaskor med remmar. När man vill vara lite finare klädd med plats för bredare fötter.

Till svärfars begravning behövde jag ett par sköna, bekväma svarta skor att ha på mig. Så jag beställde Skechers widefit ballerina skor åt mig, helt magiska skor. Jag är lite ledsen än att jag beställde fel storlek, tydligen är jag inte en widefit fot så skorna var jättestora men de fyllde sitt syfte.

Och efteråt var jag så sugen på att köpa ett par nya Skechers skor att ha till vardags för jag hade inte haft på ett par så sköna skor någonsin, de svarta ballerina skorna fick tyvärr ha nya ägare då jag knappt kunde gå i dom för de var så stora.

Det tog mig lite drygt ett halvår att komma till skott och beställa ett par rosa Skechers åt mig, men de dök aldrig upp från bonprix.. Så efter att ha väntat och väntat så beställde jag ett par gammelrosa Skechers promenadskor åt mig från Amazon. Den här gången utan widefit för tydligen är inte mina fötter så Kalle Anka breda som jag tycker de är. 

Jag valde en modell med extra stöd i hålfoten (ArchFit), lite dyrare än övriga modeller men tyckte det kunde vara värt det för att få ett par fötter som mår lite bättre och orkar lite mer. Mina gamla gröna skor fick hamna på hyllan, för jag älskar mina nya skor, först och främst de väger inget jag vet inte ens hur det är möjligt, sen sitter de så otroligt skönt på foten. Runt titanet i höger fotled så är det ibland svårt med skor men dessa sitter väldigt snällt på foten så inget obehag alls. Och inte ett enda skoskav heller, jag brukar alltid få skoskav av nya skor tills de gåtts in. 

Maken skulle så klart inte vara sämre, han ville ha nya promenadskor med, han valde en modell som heter GoWalk med fokus på att vara extra sköna för långa dagar. Även han älskar sina nya skor, inte blev de sämre av att vi hittade dom på Amazon för fyndpriset 590 kr. Mina rosa kostade 718 kronor, så inte så farligt heller. 

Hans skor är utan snörning så de är lätta att ta av och på, jag önskar att jag hade det på mina skor med när man ska gå in och ut i trädgården etc. Så himla roligt när man upptäcker nya bra skor till relativt okej priser, mina skor brukar bli dyra eftersom jag köpt joya, rieker och ecco tidigare (maken med sista åren). 

När jag skulle beställa lite sommarkläder åt mig såg jag av en slump att de hade superbilliga (314 kr!) herr Skechers hansfree Slip-ins så beställde ett par åt pappa. Ända sedan pappa låg inlagd på sjukhuset har jag funderat på ett par mer lättanvända skor för han, något man kan bara stoppa fötterna i utan skosnören eller kardborrband.

Och där var det, fina ljusa beiga snygga skor åt han. Precis som övriga modeller är de lättviktiga, väger absolut inget alls, otroligt mjuka och andas bra så man slipper bli svettig om fötterna. Bäst av allt är att han tycker om dom väldigt mycket, så de används så ofta han ska gå hemifrån. Perfekta skor för äldre, tycker det borde vara standard att få ha bra skor man själv klarar att ta på och av. 

Världens bästa skor kommer från Skechers, ett par gamelrosa / beiga sandaler med skön passform. Ingen risk för skavsår när remmarna är i resår över fötterna.

Och när jag beställde pappas skor så bara råkade ett par rosa-beiga Skechers sandaler slinka ner i min beställningskorg åt mig. Jag kallar dom mina nytt-hus skor, för nu har jag äntligen en trädgård och behöver kunna gå in och ut utan att behöva knyta på mig skor.

Dom är så sköna, remmarna ovanpå foten är resår, så oavsett fot form så sitter de skönt och klämmer inte. De saknar hålfotsstödet men de är inte tänkta för långa promenader, så jag är nöjd med dom som de är. De kommer att få hänga med i många år framöver i mitt nya liv med trädgård, så ovant och overkligt det låter. 

Och dom där amerikanarna kan ibland vara bra att ha ibland, tror inte jag ens funderat på att köpa ett helt okänt märke från nätet utan att ha provat före annars. Nu är mina, våra fötter glada och nöjda utan att vi spenderat massor av tid på att prova ut skor eller lägga förmögenheter på dom. Det är väl tur för plånboken att jag redan har bra vinterskor, för Skechers har många fina vinterskor med.. 

About

No Comments

Leave a Comment