Utvärdering av tre sorters hudvårdsprodukter

Jag har som buzzador blivit utvalda att prova tre nya hudvårdsproduktserier kostnadsfritt från Garnier, L300 och hth. Alltid spännande att prova på ny hudvård, jag har dragit ut lite på provandet för att verkligen hinna utvärdera ordentligt.

Moisture Bomb Tissue Mask

Såg verkligen framemot att prova den här ansiktsmasken, har provat andra märken tidigare och älskar konceptet! Förpackningsdesignen är i största laget, men ser helt okej ut. Själva använgingen var väldigt kladdig, ansiktsservetten är verkligen indränkt i kräm! Det var inte speciellt svårt att applicera efter att den blå skyddsplasten var avdragen (förstår inte varför den behövs hos just Garnier när inte andra märken har det).

Jag applicerade på kvällen efter att ansiktet var rentvättat, hade på masken ca 25 minuter och första tredjedelen sved masken och det stack i hyn rejält. Känslan gick sedan över och kändes mest sval och återfuktande. Tyvärr var min hud torrare än någonsin efter en nattsömn. Jag provade en gång till drygt en vecka senare och upplevelsen var tyvärr densamma. Lägger hellre ett par kronor till och får en mask som fungerar bra för mig med riktigt torr och känslig hy.

Vill du ha fatt i riktigt bra ansiktsmasker av den här typen som man lägger på ansiktet för att vila en stund, leta då efter märket Powerlite MASQ+ (finns hos apotea).

L300 Ultra Sensitive ansiktskräm för torr hy & foaming cleanser

Eftersom min ordinarie ansiktshudvård är lite o dyraste laget för mig såg jag fram emot att prova på en lite mer budgetvänlig serie utvecklad för känslig och torr hy. Förpackningarna är tilltalande i designen, ljus lavendel, silver och vitt ser inbjudande ut. Lite mer hygieniskt att man inte stoppar ner fingrarna i ansiktskrämen.

Ansiktstvätten är mild och snäll vid rengöring av ansiktet, men lämnar ansiktet rent men torrt efter tvätt. Jag som är vand vid Eucerin UltraSENSITIVE Cleansing Lotion saknar omedelbart den mjukgörande hinna jag får i vanliga fall. Ansiktskrämen är lätt att arbeta in men konsistensen påminner på tok för mycket om lotion och det är ungefär så mjukgörande den är.

Jag fick hem produkterna när det var mycket väderombyte, vilket gör min hud extra torr och känslig. I vanliga fall kunde den här serien kanske funkat bättre, men nu blev min hud helt förstörd. Röd och narigare i huden än någonsin förr. Har man känslig hy som inte är torr, kan den här serien vara värd att prova. Men för mig som är torrare än öknen i Sahara blir det två tummar ner och kommer inte prova denna serien förrän den blir mer fuktgivande.

Min normala hudvårdsval är Eucerin AntiRedness Soothing Care och UltraSENSITIVE Cleansing Lotion, nu på vintern använder jag NIVEA Daily Essentials Sensitive Night Cream för extra fukt medan jag sover (det behövs.

HTH Skin Repair och Skin Protection

Mycket provande har det blev, även av vanlig hudvård har jag fått prova två nyheter. Från märket HTH har jag fått prova en ny body cream som är tänkt för daglig användning och HTH Skin Repair som är tänkt för mer skadad hud. Jag har provat och smörjt, smörjt lite till och försökt utvärdera ordentligt men jag blir inte helt överens med mig själv om vad jag tycker.

Första krämen som är en body cream känns och uppför sig som en lotion, väldigt tunn och lätt att smörja in. Ska min torra hud klara sig igenom från morgon till kväll behöver jag kompletterings smörja var tredje timme typ och att bara använda den fetare krämen är lite jobbigare arbeta in direkt efter dusch/tvätt av huden. Så jag tycker om produkterna, de är lätta att arbeta in på torr hud båda, det känns som huden återhämtar sig, de är doftfria och utan onödiga ämnen som parabener.

Men jag vill att en body cream – en kräm ska vara mer än en lotion och ge fukt som varar längre. Använder den gärna som lotion men jag skulle behöva en produkt som är extra fet för repair krämen är för mig vad en normal hudkräm bör vara så det känns som det fattas en för riktigt skadad hud. De är rimliga i pris, men letar du efter en riktigt bra repair kräm för huden är tyvärr inte HTH rätt serie just nu. För riktigt torr och skadad hud använder jag Decubal repair cream.

Min vanliga hudvård är Eucerin pH5 Lotion (utan parfym) och ACO Canoderm.

About

No Comments

Leave a Comment