Gastroskopi och kanderad bacon i ett kaos

amerikanska pannkakor med kanderad bacon

Det är helt sjukt vad tiden gått fort den här sista veckan. Efter att makens kallelse till gastroskopi dök upp i mitten av veckan har min fokus legat på att försöka distrahera honom och få han på andra tankar samt lugna. Gastroskopin var andra steget i att se vad som felas hans matmekanism, något som plågat honom länge.

Dagen före, på söndagen fick han välja mat och då blev det amerikanska pannkakor med kanderad bacon och ljussirap (har inte hittat lönnsirap). Kanderad bacon är ett märkligt fenomen, det är gott men motsägelsefullt med söt bacon.

Natten till sjukhusbesöket fick jag inte mycket sömn alls, tror det blev tre timmar totalt för mig (maken däremot sov som en stock). Men det var bara att bita ihop och göra sig klar när klockan ringde, snälla svärfar ställde upp och skjutsade oss in. Glad vi var ute i god tid för att försöka köra bil i Helsingborg runt lasarettet just nu är helt galet, det är så mycket avspärrningar överallt på grund av vägarbete + tillbyggnaden.

Jag följde med till avdelningen för gastroskopin och stannade kvar till hans var i säkert förvar klar med allt och vilande på brits. Fick en väldigt luddig make som berättade hur allt gått, stackaren var helt väck av det  lugnande han fått i dropp. Utöver droppet fick han även en lokalbedövning i halsen, nog bäst om man ska klara få en kamera nerkörd..

Han fick stanna kvar en timme på avdelningen och vila, under tiden passade jag på att uppdatera svärfar som snällt väntade i kafeterian på oss. I röran hade jag glömt äta och insåg att jag var vrålhungrig när all oro släppt (oro över att vara på sjukhus och oro för min make så klart), så blev en fika för mig med medan vi väntade.

När maken vilat klart mötte jag upp han och pratade med han och sköterskan, fick höra från henne hur det sett ut och vad som är nästa steg i den här utredningen. Sedan bjöd jag min make på lyxig korv med bröd på Pressbyrån och vi köpte med oss hem de första lussekatterna för säsongen. Han var rejält hungrig efter mer än sju timmars fastande!

Sedan hade vi en lugn och rofylld måndag, där vi båda var riktigt trötta och utslagna. Jag av sömnbrist och han av allt som hänt. Men känns så skönt att ha det avklarat, om det finns något som är värre än att själv må dåligt så är det att se någon man bryr sig om må dåligt! Usch.

Ska försöka lägga in en bloggtimme varje dag för att komma ikapp, det hann bara bli ny design på bloggen förra veckan så försvann jag in i ”riktiga livet” igen. Ska även lägga fokus på att få bloggen mobilvänlig och lättläst receptsida (har redan påbörjat detta).

[enjoyinstagram_mb]

Glöm inte kika på min instagram som jag uppdaterat med inlägg. Det finns väldigt mycket bilder i telefonerna (gamla är ännu inte helt tömd), google drive och på dropbox. Så får nog gå igenom månad för månad och göra månadssummeringar för 2016. Vad tror ni om det?

About

No Comments

Leave a Comment