Fredag

Usch vilken fredag, började eftermiddagen med massa bråk över självförvaltningen (går inte in på detaljer). Men långt samtal med högsta hönset i självförvaltningen och ett ännu längre samtal med vår kundvärd så löste sig problemet till min fördel. Tror jag ärvt min envishet när det väl gäller något viktigt från mamma! Jag vann och problemet är ur världen, det känns EXTREMT skönt för mig. Har varit lite nojig och väntat på att det skulle explodera, vi är inte så aktivt sociala i området utan tycker om att hålla oss för oss själva och tror det sticker lite i ögonen på en del äldre stammisar här..

Vi flyttade inte hit för att få nya vänner, vi flyttade hit för att komma ifrån storstadspulsen och få lugn och ro. Tycker våra befintliga vänner, familjer räcker mer än väl att vara sociala med 🙂 Det är bara de gamla farbröderna (de är i 80 års åldern) på bottenvåningen jag skämmer bort då och då med lite hembakat när jag har varit i farten.

Den dag då jag blir gammal, eller mina /sambons föräldrar blir det så hoppas jag de har någon trevlig och snäll granne som bjuder dem också på lite hembakat. Har nog ett väldigt stort hjärta men jag tycker det är en fin gest att dela med sig. Inget illa ment mot alla bakeoffs i närbutiker men de är inte samma sak som hembakat på smör och grädde och riktiga råvaror 😉

Efter dusten med föreningen & värden blev det storstaden, tandläkartid. Jippie. Ni vet nog redan alla hur mycket jag ”älskar” besök hos min tandläkare och tandhygienist. Jag måste ha läst min tidslapp slarvigt för jag var helt hundra på att det stod tid hos tandhygienisten så jag blev väldigt snopen när jag hamnade hos min tandläkare…

Måste ha sett skräckslagen ut för ögonen rann och jag var helt rödögd (pollenproblem, men det visste ju inte tandläkaren förrän jag förklarat), för de plockade fram sina lugnande röster och klapp på handen och så vidare.. Min tandläkare är ingen vanlig tandläkare, utan en specialist för personer med lite tandläkarskräck (hon är riktigt pedagogisk och bra samt snäll).

Nya röntgenbilder togs, berättade om värken i två tänder men det ena visades sig vara en lättare inflammation i tandköttet på grund av slarv med tandtråden (har varit för snäll och inte dragit tråden hela vägen ner). Den andra tanden är tydligen en visdomstand som vägrar ta sig upp ordentligt, det är för trångt i munnen i underkäken på den sidan av munnen. Och det har blivit ett litet karies angrepp som inte går att laga, där av värken. Eftersom det inte går att laga kommer jag få en kallelse till tandkirurgen (tror det heter så) på lasarettet för operation, oj vad jag ser framemot det.. Där ska de helt enkelt operera ut tanden, så jag slipper värken i käken (trång käke = spänningshuvudvärker som strålar från käken) och vanliga tandvärken på grund av hålet. Kommer bli så sjukt skönt när det är klart!

Vesuvio pizza från Torino pizzeria, Helsingborg

På vägen hem från tandläkaren när vi insåg att vi glömt ta fram saker till middag (sambon var schema ledig och var personlig chaufför, lyx). Först gjorde vi ett besök på Subways, år och dar sedan vi åt där sist men deras värmegrill för varma mackor var ur funktion så det fick bli pizzor från Torinos istället. Kom att tänka på att mina föräldrar och bror alltid klagar på de sunkiga pizzorna i mörarp, så jag var en snäll dotter och ringde för att ta upp beställning på fler pizzor och så hälsade vi på hos mina föräldrar och åt 🙂

Fick beklaga mig lite över tandläkaren (gör ont få tandköttet punkterat med vassa verktyg) och hyresproblemen. Samt höra hur begravningen gått/varit för min mammas moster Elsie (jag var inte med på begravningen, var inte pigg).   😥 Fina gamla Elsie som är hos gamlemormor Agni, tror de har kafferep där hela tiden nu och spelar dragspel!

Blev en lugn fredagskväll hemma med sambon sen, har sagt att jag har världens bästa sambo – blivande make? Han må vara en liten slarver men han har ett hjärta av guld 🙂 Tycker det är helt fantastiskt att vi aldrig har slut på samtalsämne, ibland pratar vi så mycket att vi måste pausa tv-programmen för att diskutera klart saker vi kommer på eller spola tillbaka för att se vad vi egentligen såg på.

666 Park Avenue

The Following med Kevin Bacon

Apropå tv-program så har jag börjat följa en ny serie som heter 666 Park Avenue, drama/fantasy/mysteri serie. Får hårstråna på armarna att ibland stå rakt upp men jag börjar faktiskt bli lite modigare med var jag ser på. Ser även på The Following som är riktigt bra om än obehagligt, efter pilotavsnittet hade jag mardrömmar hela natten. Så obehagliga att jag väckte sambon till och med.. Det där med visuell fantasi har sina nackdelar ibland. Lördagsrapport kommer i eftermiddag.

About

No Comments

Leave a Comment