Frankenstein varning

Ser ni de små ”bulorna” längs med mitt yttre ankelben? Det är från skruvarna tror jag, de som håller fast metalplattan i skelettet.. Ser lite läskigt ut tycker jag, men nu när jag tar naproxen regelbundet igen så har jag åtminstone inte så fruktansvärt ont i foten längre och svullnaden har lagt sig. Nu har jag bara småont, så jag får lite mer sömn åtminstone.

Upp till 16 veckor sa läkarna att det skulle ta innan foten börja återgå till sitt normala, den tiden har snart gått.. Tålamodet tryter, kanske bara är kroppen som har svårt anpassa sig till metalplattan och skruvarna?  Vad vet jag, försöker bara låta bli tänka på det och fokusera på annat i livet just nu 🙂 Dock svårt när den gör sig påmind var och varannan minut.

image

About

5 Comments

 • n00bis september 16, 2011 at 08:07 Reply

  Ajje! 16 veckor är en lååång tid. Hoppas du är där snart ^^

 • Savannah - FETTOKRIG september 16, 2011 at 10:51 Reply

  Håll ut och försök tänk att det kommer ju bli bra förr eller senare! 🙂

  • Helen Holmberg september 20, 2011 at 00:22 Reply

   Tack <3

 • Sonja september 18, 2011 at 15:21 Reply

  Hej!
  Har läst din blogg denna vecka. Ligger sedan 7 veckor med bruten fotled, båda sidor,10 skruvar, platta, samt en massa märlor. När kunde du stödja dig på foten? Jag tog bort gipset i måndags och ska successivt börja belasta, men det har jag inte lyckats med alls ännu. Foten ser ut som en uppblåst handske. Bra blogg!
  MVH
  Sonja

  • Helen Holmberg september 18, 2011 at 15:53 Reply

   Hej!

   Man förtränger fort hur jobbigt det var första tiden, jag tror det tog två dygn för mig efter att jag tog av gipset före foten ens kändes som min.
   Först då börja jag försiktigt använda foten, alltså jag satte den i golvet. Däremot använde jag kryckor minst en månad och belastade sakta mer och mer, efterhand som det kände att foten orkade med.

   Jag har taggat alla mina inlägg på bloggen där jag kommenterat något om min fot här:
   http://helenholmberg.se/tag/bruten-fot/

   Jag tyckte det va lättare gå i början med skor på fötterna också, hade sandaler vill jag minnas 🙂 Hoppas det hjälpte dig något mitt svar, hoppas på god bättring!! Kram Helen

Leave a Comment