Ett läkarbesök inbokat..

Jag har redan i mitt huvud skrivet det här inlägget ungefär hundra gånger, jag har nästan lika många gånger raderat det med. Långa texter, många beskrivande ord men jag har inte velat lägga ut ett så negativt laddat inlägg på bloggen. Så jag har varit tyst och helt enkelt inte bloggat.

Visst allt man skriver på sin blogg kan inte vara glitter och glamour och härligt men senaste månaderna har varit jobbiga för mig. Riktigt jobbiga, tack vare bästa föräldrarna, min fina make och ett par vänner som peppat på mig har jag orkat ta mig igenom dom ändå. Det har varit många sömnlösa nätter av värk, hud som brinner av nässelfeber, tårar som sprutat av ren och skär smärta.

Det finns inte ord för hur frustrerande det har varit, det har funnits många dagar då bara en så enkel sak som att känna tyg mot huden har gjort sjukt ont. I början före jag insåg att byta till annat märke av järntabletter hade jag ett par veckor då jag fick blåmärken spontant. Saker har varit skit helt enkelt.

Och vet ni vad som utlöst allt? Jo, byte av järntabletter i början av hösten..

Nu har det snart gått tre månader sedan jag bytte tillbaka till Niferex 100 mg kapslar, jag mår bättre och bättre. Men skinnet vägrar helt ge med sig, det är en konstant kamp med torr hud och kortisonkräm och karbamidbaserad lotion och kräm för daglig behandling.Det är tröttsamt, men maken hjälper mig varje dag med krämerna så att de områden jag inte själv når (har tyvärr inte gummiarmar) blir behandlade med.

Nu är en tid inbokad åt mig hos min husläkare den 30 april, en helt ny läkare som jag bara träffat de gånger jag varit med pappa hos doktorn. Så ska bli intressant att se vart nya utredningar leder. Och så ska alla blodvärden kollas upp, håller tummarna att mina järnvärden ser bättre ut igen.

Så om ni undrar över tystnaden, jag har kämpat i tysthet med mig själv och min kropp. Det är väl tur att man är en envis jäkel som inte ger upp, jag ska bli bättre och jag ska ha en fin fortsatt vår, sommar och höst osv. Tycker det är dags att få njuta lite mer av livet igen än att bara ta sig igenom närmsta timmarna.

About

No Comments

Leave a Comment