En dag på resande fot mot Stockholm 

Hässleholm tågstation en onsdag förmiddag i oktober

Självklart var det tågstrul imorse när jag äntligen skulle åka till mitt älskade Stockholm. Så typiskt, trött efter usel sömn och maken skulle jobba så han kunde inte skjutsa mig till Hässleholm. Som tur var kunde föräldrarna hjälpa till (tack snälla ni om ni läser), så jag hann fram med en kvarts marginal. 

Loket på sj tåget som tog mig från Hässleholm till Stockholm

Inte så längesedan jag åkte tåg sist men då var det i England. 

Min handväska från kipling på sj tåget till Stockholm

Tycker nog bättre om färgskalan på SJ tågen. Hade valt en tyst kupé och köpt färdkost på vägen till stationen. Gillar verkligen Loka Crush jordgubb, de andra inte alls.

Utsikt från tågfönstret i Hässleholm

Sedan rullade tåget iväg, förutom doft och allergiincidenter gick tågresan smidigt. Fick sitta ifred nästan hela vägen och det var tyst och doftfritt i kupén efter att en högljudd äldre dam blev utkörd. Halleluja tyckte jag som tänkte lämna kupén för astman retade ordentligt, men det gick att lösa delvis med medicin (fick ta betapred/kortison nu ikväll).

Väl framme i Stockholm vid tjugo i fyra så intogs den obligatoriska årliga fikan med Ulf. Den här gången provade vi Caffé Ritazza på Stockholms central, saftig wienerbröd att mumsa på och lite småprat för att prata ikapp lite. Sedan blev det vidare färd till storebror. 

Bjuden på middag hos storebror, lyxig vildsvinstaco med goda tillbehör

Och där bjöds jag på god middag, han är m även snäll gästrums utlånare i två nätter. Det bjöds på lyxig taco med goda tillbehör, på vildsvinsfärs. Inte dumt alls efter en låååång dag på resande fot. 

Nu försöker jag stänga av hjärnan efter en pratstund med maken som är hemma. 

About

No Comments

Leave a Comment