Efter regn kommer solsken, eller efter eksem kommer läkt hud

Helen J Holmberg läkta atopiska eksem

Efter fem dagar med betapred (kortison), dubbel anti-histamine dos, kortisonkräm på 0,1% styrka och en halv flaska Canoderm kräm har livsglädjen återkommit. Så gott som alla utslag har läkt, den torra trasiga spruckna huden är ett minne och jag känner mig som mig själv.

Ja, nästan som mig själv för jag har lyckats sträcka en muskel i ryggen som ömmar lite (den har gjort rejält ont men det har börjat gå över). Det här med att vara kort och försöka göra saker själv, får helt enkelt skita i sånt och avvakta hjälp eller stege.. Men låt oss återgå till det positiva – för första gången på nästan ett halvår så känner jag mig som mig själv. Det är en helt magisk känsla, för det här året har verkligen inte börjat bra för mig och jag är så trött på att vara trött!

Så jag studsar runt på ett litet moln av lycka över att min hy för första gången på länge har lyster och är hel, den kliar inte, stramar inte, gör nästan inte alls ont att smörja med karbamidkrämen längre. De större sprickorna i huden behöver lite mer tid för att återhämta sig, men hoppas de läkt ut helt före påskhelgen är över. Slänger med (ännu) en bild på mig själv, så ni kan se hur huden nästan glöder och är rosig efter månader av torrhet och glåmighet. Bjuder på dubbelhakan med och mitt trollhår som behöver klippas, har skjutit på klippning för att undvika frisörsalong med alla dofter (allergener). Så nu har jag hår som går ner till rumpan och luggen är ett minne blott..

Och som bonus på all lycka passade jag på att beställa en ny vår- & sommarklänning från favoritmärket Dorothy Perkins Curve. Jag har inte skämt bort mig på väldigt länge, för att lägga löjliga summor på hudvård räknas inte.. Egentligen har jag inte råd med onödig shopping, den här våren har tagit hårt på sparkontot men jag har haft ett presentkort på 300 kronor hos Zalando liggande sedan något år tillbaka. Och nu var tydligen det dags för mig att impulsshoppa! Det finns väl en viss risk för att klänningen kanske blir för lång eftersom jag är så kort, men jag hoppas på en ny favorit trotjänare för många år framöver.

Har beställt lite andra saker med åt mig (hår & hudvård), men jag visar det när det kommit i nästa(?) vecka med posten.

About

No Comments

Leave a Comment