Ebay shopping tur #ebay #shopping #organisera #ordningochreda

individuell medicin sorterare för veckans sju dagar, lego medicin låda och kupong sorterare

bpa fri vattenflaska och dosett

Har råkat slarva bort locket till min söndags pillerbox så behövde köpa en ny. Har man väl vant sig vid att ha medicinerna på ett visst sätt blir man helt förvirrad och glömmer lätt bort dom (har hänt) när man inte har systemet till hands.

Så nu har jag köpt en ny uppsättning av sju dagars lådan med individuella boxar för dagarna, praktiskt att bara ta dagens box med sig i fickan när man ska iväg.

Maken såg mig på ebay och ville ha en box han med, så han fick en mindre låda med 14 fack. Han har sett hur mycket bättre jag mår sedan jag fått mina järntabletter + c-vitamin brus, Kalcipos-D & multivitaminer (samt b-12 & folsyra som jag går på sedan många år) på ordination av läkaren i Lund. Så nu tar han anti-histamin tablett, multivitamin, omeprazol & c-vitaminbrus dagligen.

Något av ett impulsköp blev det när jag fick syn på de oerhört söta Lego / Duplo kloss inspirerade pillerboxarna. Tror maken kommer lägga beslag på den direkt som den Lego fantast han är, jag borde visa er hans samling nån gång (om jag får).

Eftersom jag nästan bara dricker vatten numera och vill undvika vanliga plastflaskor, så köpte jag en bpa fri flaska åt mig själv i härlig turkos färg. Så nu har jag inga ursäkter att inte dricka ordentligt i sommar.

Varför BPA fri? Jo eftersom jag har PCOs vill jag undvika BPA – bisfenol A ett ämne som förekommer mycket i plastföremål och har visat sig påverka kroppens hormonbalans. PCOs är en förkortning för Polycystiskt ovarialsyndrom, vilket förkortat och förenklat betyder att mina äggstockar producerar cystor, små blåsor fyllda av vätska och att jag har en hormonrubbning som på verkar bland annat ämnesomsättningen.

Kan säkert verka fånigt för många att köpa speciella produkter, men det är fler och fler produkter som tillverkas utan detta ämne just för man inte vet vilken effekt det har på kroppen. Finns forskning som antyder att BPA kan leda till cancer också, men mest av allt inköpt för att flaskan är himla söt (och ebay är billigt).

Slutligen en kuponghållare, för en riktigt organiserad kupongsamling! 😉

About

No Comments

Leave a Comment