Dåliga nyhet, mer dåliga nyheter och kärlek

mina nya hilfiger synoptik glasögon

Så de dåliga nyheterna att mina glasögon gick sönder och inte gick att laga eftersom bågarna utgått ledde till en ny synkoll på synoptik i torsdags..

Superhjälpsam personal, stylisten(?) hjälpte mig till valet av ett par Tommy Hilfiger bågar med trädetalj på skalmen. Provade 4-5 par, men de va inte de som skulle vara rätt för när Hilfiger bågarna kom på näsan så kändes det som när man träffar en gammal god vän – allt bara klickar. Min olycka slutade på notan 4600 kr, jag väljer alltid tunnare glas för att inte få så tunga och otympliga bågar eftersom jag har flaskbotten till glas på (mitt) högra öga.

Optiker var riktigt trevlig att ha att göra med, hon lyssnade på mig och vi hade en bra dialog. Hon kommenterade att själva styrkorna på nuvarande bågar var ganska så rätt än, så vore det inte för att bågarna sitter ihop med svart tejp hade jag inte behövt byta. Däremot så har jag förlorat 5% till av min syn på 2,5 år, nu så jag är nere på 65% (det låter läskigt lågt om ni frågar mig) och något med vinkeln av något har ändrats också.

Så nu är en remiss skickas till en ögonläkare, samtidigt som det känns läskigt med ögonen så känns det ändå bra att det uppmärksammas för jag vet ju att jag ser sämre. Och jag har ingen lust att bli helt blind, det skulle vara riktigt tråkigt. Så så fort jag vet mer om vad som är fel med ögonen kommer jag uppdatera bloggen, ni få som fortfarande orkar kika in här.

Och så ska jag försöka skaka av mig oron och lägga energin på vår semester som börjar på måndag. Eller ja makens semester, jag har väl aldrig riktigt semester. Och mitt i all röra så är jag så tacksam och glad för all kärlek och support jag får av både make och mina fina föräldrar. Ni är helt enkelt bäst. ❤️

About

No Comments

Leave a Comment