Dag 21 och sjukstuga

Dag 21 i vårt 80talshus renoveringsresa och vi målar marbodal kökets hyllplan

Lyckades på något sätt slå i högra ankeln och förvandlades till en liten haltalotta, men försökte ändå hjälpa till så gott jag kunde med att måla om i köket. När vi varit så flitiga och målat alla stommarna kunde vi inte gärna sätta i hyllplanen omålade i skåpen. 

Så tvätta, sanda, torka av, grundmåla med spärrfärgen och sedan måla med snickerifärg. Vi köpte bauhaus egna snickerifärg i halvblank vit, man ska helst ha blank – halvblank för ytor man städar av ofta men så missnöjd med färgen. Använde samma färg till sista lagerna på väggpanelen och täckningen var inte alls så bra som panelgrunden från Beckers. Fick måla betydligt fler lager för att få bra slutresultat, trist för det är mycket väntan mellan varje lager färg.

Dag 21 i 80talshusets renoveringsresa, de nya taklamporna fick smarta glödlampor
Dag 21 i 80talshusets renoveringsresa och vi monterar upp Star Wars lampan i vardagsrummet

Det blev uppstädat i hallen och min gamla kontorshylla hamnade här som tillfällig förvaring, vi försöker känna in rummen  och behoven vi har i dem istället för en massa onödiga impulsköp. Så skönt slippa se pappret och bårdresterna på golvet, de fastnade i alla strumpor etc och åkte runt i hela huset de busfröna. 

Sedan monterade han in bättre smarta glödlampor i hallens takplafonder(?) – taklampor så det blev så fint tillsammans med det vita taket. Tänk att de var omålad furu för bara ett par veckor sedan, älskar verkligen den målade panel looken. I vardagsrummet skruvade han upp sin älskade “Star Wars Death Star” lampa, monterade en färgade smart lampa så man kan ändra färg och ljusstyrka fritt i den. Jag tycker om den för man kan justera hur öppen och stängd den är och beroende på hur den är inställd så kastar den skuggorna olika i taket / rummet. 

Dag 21 i 80talshusets renoveringsresa och jag fick lära mig hur gardiner ska hängas upp

Slutligen så fick jag lära mig att gardiner ska vara på gardinstången och inte slängda över, lätt för han att säga som är ett huvud längre vi kortisar gör så gott vi kan. Men skönt med gardinerna upphängda ordentligt, fint och lite lättare att justera dom samt bra ha lite insynsskydd med. 

About

No Comments

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: