Bostadsdrömmar och en morning blue huyndai

Så fort våren och sommaren är i antågande börjat åtminstone jag längta ut till något nytt, inte nödvändigtvis större. Utan bara möjligheten att så fort solen kikar fram kunna gå ut och sätta sig på balkong, terrass, uteplats eller på en filt i trädgården. Visst jag har möjligheten att besöka mina föräldrars trädgård, krypa upp i en fåtölj, soffa eller på gräsmattan men det är ju inte samma sak.

Jag har turen att mina föräldrar bara bor en fem minuters promenad bort, men det förlorar ändå spontaniteten i av att gå ut en kvart i solen. Och jag som är väldigt rastlös av mig gör ofta inte  samma sak i taget allt för länge, så vore ljuvligt ha en egen plats utanför köket. I dagsläget är det lite svårt eftersom vi bor på andra våningen i en byggnad från 1828, så tror inte man får bygga terrasser/balkonger då?

Vi, jag och maken har dock påbörjat sparandet till kontantinsats, det lär ju dröja länge än innan vi är redo köpa bostad. Men den dag vi ska så känns det bra att det faktiskt finns nättjänster som hjälper en att välja, Consector är en av dessa och de har lite olika tjänter för att hjälpa en välja rätt långivare av bostadslån.

Dessvärre fick vi använda en del av vårt sparkapital tidigare i våras när vi köpte en ny bil, insåg att jag har fortfarande inte bloggat om den! Tiden går för fort, men vi var tvungna att uppgradera eftersom vår tidigare bil var från 2004 och kändes väldigt trött och inte speciellt säker att köra längre sträckor längre. 

Vår fina Huyndai i20 i morning blue

Här har vi några bilder på vår fina bil från dagen vi hämtade den i mitten på mars, modellen heter i20, färgen morning blue (som jag så klart valt, älska blått) och bilmärket är Huyndai. Det är ungefär vad jag vet om vår bil, jo och så är den trevligare att åka med och rymligt bagage. Så världens kortaste(?) bilrecension slutar med 2 tummar upp.

Ehm, tappade tråden där lite.. Men vi fick nalla lite av vårt sparande och vi kommer nog använda lite ur det när vi åker till England i sommar (slutet på juli). Både jag och maken känner att vi behöver få leva lite, det har varit mycket ”skit” sista åren och förhoppningsvis blir det här första sommaren på länge utan några allvarliga problem för mig/oss.

Tack vare inköpet av vår kombinerade tvättmaskin- och torktumlare så känns bostadsköp inte lika akut så vi har tid att vänta och spara till en bra insats för att köpa bostad. Jag slits mellan tanken på ett fristående hus med egen trädgård, fruktträd och bärbuskar eller det mer allergivänliga alternativet en lägenhet med terrass högt från marken så det inte finns så mycket pollen. Men lite svårt smälla upp en pool på en terrass om man inte hinner bli miljonär till dess att det är dags.

Apropå tvättmaskinen, den är sönder! Kaput. Måndagsexemplar. Vi hade servicetekniker hos oss igår på förmiddagen, ett lager som skurit i tvättmaskinen. Den har låtit och uppfört sig märkligt sista månaden, i fredags kom det svart sörja ur den (olja) så nu ska vi vänta på att en ny trumma installeras. Jo då så att det är tvättstuga i eftermiddag klockan fem. Yay.  👿

About

No Comments

Leave a Comment