Blåfrusen och vägrar att gå ut

Hello Winter - Helen J Holmberg bloggar om vinterkläder för plussize

Det är inte klokt så himla kallt det har blivit den här veckan, ikväll visar termostaten på -9 grader ute. Det sägs att det är första veckan det kommer vara isdygn (när det är minus dygnet runt) sedan 2011. Sju år sedan och jag kan ärligt säga att jag minns inte det alls!

Kikade i min blogghistorik för februari månad 2011 (arkivlänk), munsår och sjuk. Det förklarar varför jag inte var ute eller nämnde kylan. I år har jag hållt mig inomhus också, inte varit ute sedan i lördags. Det är lite lyxigt att vara bortskämd med att slippa gå ut när det är så här kallt, maken har hämtat upp paket och fyllt på med mjölk för någon dag sedan.

Tyvärr kan jag inte stanna inne för evigt, imorgon måste jag följa med ut och handla. Det utlovas av klart.se att bara vara minus 3 – 5 grader på dagen och blåsigt, det får mig att önska att jag hade riktigt vinterkläder. Har inte ägt det sedan jag var liten, men jag är liten än med bara mina 157 cm så det var kanske fel sagt. Sedan före tonåren stämmer nog bättre!

Varma underkläder i ekologisk bomull från Engelbert Strauss.se

Jag älskar dock snö, så det är lite dumt att inte ha riktigt kläder att ta på sig och göra härliga snöutflykter. Imorgon får det bli strumpbyxor eller leggings under jeans och varm tröja under vinterkappan. Men jag önskar att jag hade ett riktigt varmt underställ, ytterplagg som tål att man slänger sig i snön och busar med lilla brorsonen.

Tycker det är svårt hitta bra underställ som går upp i större storlekar och som inte är fel material (tex ull eller polyester), hittade i ekologisk bomull hos Engelbert Strauss. Till bra pris dessutom, 164 kr/per del och går upp i storlek 4XL för mig personligen spelar det ingen roll om det är till dam eller herr.

Skalplagg finns det också hos Engelbert Strauss, men även där får man kika på herravdelningen om man behöver större än 2XL, jag har aldrig ägt den typen av plagg i vuxen ålder och är grymt nyfiken på hur det är att använda. Jag tycker om lager på lager metoden, drar gärna på mig en tjock varm tröja över vanliga plaggen och sen jacka utanpå det när jag fryser.

Rosa vinterkappa från Dorothy Perkins på Helen J Holmberg's önskelista

Min drömoutfit för mars och resten av årets kalla dagar vore en ljuvligt söt pastellrosa vinterkappa från Dorothy Perkins, under den en värmande vit fleecejacka, någon favorit tunika och leggings. Och är det riktigt kallt som det varit sista dygnen, det vita fina understället under. Tänk så varm jag hade varit då..  Och sett ut som en härlig vit-rosa godisbit, underbart!

About

No Comments

Leave a Comment