Beställt solglasögon med styrka

Efter mycket tjat bokade jag en tid till synundersökning för glasögon på Synoptik till igår (tisdag). Det resulterade i närmre en timme lång undersökning, provande fram och tillbaka. Suddigt, skarpt, suddigt skarpt, vad är rundast osv.

Och så fick jag berätta om hur det hade gått efter att de skicka iväg mig med en remis till en ögonläkare i Helsingborg juli 2017 när jag bytte glasögon sist. Det var en ren slump att det blev nya glasögon, jag råkade ha sönder mina dåvarande bågar (länk & länk). Om jag inte hamnat hos en optiker som även undersöker ögats hälsa hade jag kanske inte fått remissen och fått ögonen utredda.

Jag länkade ovanför till inläggen om glasögonolyckan och de nya glasögonen, vill ni läsa om vad som är fel på mina ögon kan ni läsa här (länk) och här (länk).

Så efter mycket provande och jämförande så kom både jag och optikern fram till att det går inte att justera glasögonen så jag ser bättre, min syn är helt enkelt inte så att den går att fixa med hjälp av nya glas. Det kändes inte så jättekul, men jag hade det på känn redan före mötet.

Istället pratade vi om hur man kunde göra livet enklare för mina ögon och tack vara bra optiker och glasögonstylist så blev ett par solglasögon med styrka beställt. Jag har varit extremt ljuskänslig hela mitt vuxna liv, så behovet av solglasögon är stort men jag har kämpat på med sun-covers för att det är en billigare lösning..

Inte bästa lösningen men billigast, så jag ser verkligen framemot att uppgradera om cirka två veckor. Ska bli så skönt att slippa kludda med sätta solglasögon utan på glasögonen, ska bli spännande att se hur det känns med styrka direkt på solglasögonen. Jag vet många som har det, men tror inte jag inser hur smidigt det är förrän jag har det själv.

Och vilka bågar blev det då? Jo ett par Ray-Ban New Wayfarer Classic, ärligt talat kunde de varit no-name bågar för min del så länge de var snygga. Glasögonstylisten frågade mig om jag visste vad jag ville ha och jag ville ha ett par som liknade de jag har i dagsläget (se bilden ovan). Så hon trollade fram Ray-Ban bågarna ni kan se på bilderna ovan och det var kärlek direkt, det var de jag skulle ha!

I bågarna på produktbilderna är glasen i en brun ton, men när jag provade det i butiken fick jag nästan panik på den gula nyansen allt fick så det fick bli gråa glas åt mig. Säkert snyggare med de bruna glasen i bågarna men jag hade blivit galen väldigt fort..

Och för att inte solglasögonen skulle väga ett mindre ton (jag behöver glas i tjocklek med flaskbottnar) så fick det bli de näst dyraste glasen, pris nästan 5000 kr, Så fort jag fått bågarna så kommer det ett nytt inlägg med bilder, åh vad jag längtar!!

About

No Comments

Leave a Comment