Åsikter och tankar på min senaste Lykobeställning

Reklam för Lyko.se och innehåller värvningslänk.

Det är ganska sällan jag unnar mig saker,  dels för att jag redan har det mesta jag faktiskt behöver för att klara mig dagligen. Men även för att jag försöker hålla mig till konmari tänket att inte köpa saker som inte ”glittrar” / skänker mig glädje att äga.

Så därför blir det inte så mycket kul shoppinghauls på bloggen som hos många andra bloggare, men idag har jag en stor box av saker från min senaste beställning hos Lyko att gå igenom med er. På bilden ovan ser ni allt jag beställde sist.

Fotona har jag tagit i ”fotoljusboxen” jag beställde i våras, tänkte det kunde bli mer estetiska bilder än om jag sätter det på soffkanten och fönsterkarmen.

På bilden ovan från vänster mina vitaminer, jag tar de dagligen och brukar köpa olika märken men ACO Kvinna (129 kr) är de som rekommenderas av läkare för de fyller dagsbehovet bäst. Min mage tar inte upp näring i mat som den ska så jag kompletterar lite.

Och obligatoriska solskyddet med faktor 50, jag har så mycket problem med ögonen i solen så jag är snudd på albino och då krävs det bra skydd. Hawaiian tropic Sensitive (149 kr) är utvecklad för känslig hy och är godkänd för allergiker så det känns bra. Har använt den när vi varit iväg både på kroppen och ansiktet, ja även badat med den och inga reaktioner av något slag. Så två tummar upp för den, finns även som ansiktskräm såg jag (och den rekommenderas av min väninna som är Mua).

Av nyfikenhet beställde jag en ekologisk deodrant fri från massa ämnen från märket Bio Seaons (49 kr) med doften vanilj blomma, jag älskar vanilj och hade höga förhoppningar på denna. Men jag som i princip aldrig luktar svett har känt mig så galet ofräsh sista veckorna när jag provat den. Så nu har jag återgått till min vanliga Nivea Sensitive tillsvidare. Kommer att åka i soporna, synd. Har ni tips på bra ekologisk deodoranter för känslig hy som faktiskt funkar, lämna en kommentar.

Till maken var det ett återköp av skäggolja, i en Lykobox man i julas fick han prova en från märket Hjärtligt (179 kr) som hans skägg och hud under tål. Han är allergisk också, tack och lov inte lika hysteriskt känslig som jag men vi har provat billigare skäggoljor som bara skapat mer hudirritation än gjort nytta. Den är ekologisk och fri från alla skitämnen som parabener mm och väldigt milt parfymerad. Så jag kan sniffa på han utan att dö av en astma-attack.

Jag har sett de här märkliga telefonsladdsliknande hårsnoddarna lite överallt sista året, har tyckt att de ser märkliga ut och svåranvända. Men min systerson sa något som fick mig att undra hur de är, så jag slog till när jag såg att Lyko hade en billig egen kopia av dem. En fyrpack kostar 29 kr, beställde en för att prova och när jag betalt poppa det upp att köpa en paket till för 12 kr (samma för de vanliga hårbanden också 12 kr). Så jag beställde båda svarta och transparanta, på dagar med huvudvärk och öm hårbotten är de kanon. Men det går inte att ”spänna” hästsvansen ordentligt. Så de får duga för slarviga hästsvansar, känns ovant men skönt för hårbotten.

Så jo, jag rekomenderar dem faktiskt och med lite träning kanske jag kan lyckas göra fina håruppsättningar? Men bäst av allt, de går att sova med utan att bli frustrerad på dem (vilket vanliga hårband gör för mig).

Och slutligen en 8-pack BIC rakhyvlar (39 kr), väldigt mycket rakhyvel för pengarna (ca 5 kr/styck). Positivt överraskad över att de är så bad bra som de är, kommer köpas igen för rakhyvlar går alltid åt.

Nöjd med alla inköp förutom deodoranten som bara var bortkastade pengar, såg att vitaminerna finns att köpa billigare men jag betalade med presentkort och fick återbäring så det gör inget.

Ps. Missa inte att ni kan få 100 kronor rabatt på ert första inköp hos Lyko (länk). Tror köpkravet är 300 kr?

About

No Comments

Leave a Comment