Är luftfuktighet lösningen på alla problem?

Luftfuktare Eva

Efter vad som känns som en mindre evighet av kortisonkurer, oändliga smörjningar av kortisonkrämer och vanliga krämer, provande av olika duschcremer och duscholjor, byt ut allt mot parfymfritt. Reducerat ner matvalen till mat som inte kan påverka min hud och eksem utan mycket förbättringar har ett beslut tagits..

Att prova på att använda en luftfuktare! Mina problem smög sig på i höstas när det började bli kallare och vi slog på värmepannan, ja vi kör med avstängd panna över de varma vår- sommar och tidiga höstmånaderna. Men när det är runt nollan så blir det väldigt kallt här hemma, så även om vi bara håller innertemperaturen på 20 grader blir det ändå väldigt torr luft här inne. 

Med både astma, ögonallergier & sjukdomar, eksem och allergier så ska det bli intressant att se vad en luftfuktare kan göra för mig/ oss (maken är astmatiker & allergiker han med). Vi har sedan tidigare en luftrenare som bränner partiklar i luften och den är guld värd, men den hjälper inte mot den torra luften. Har läst en hel del på nätet och det här kan man läsa på Astma & Allergiförbundets hemsida (länk);

På vintern är luften i våra hem torrare, vilket kan göra att man känner sig torr i näsan, halsen och huden. Och har man astma kan det innebära att symtomen blir värre än vanligt. En luftfuktare gör att luften blir fuktigare och lättare för en person med astma eller allergi att andas. Särskilt om man har en förkylning eller annan luftvägsinfektion.

Jag är så otroligt nyfiken på hur det här kommer att fungera, hur snabbt märker man skillnad, sker det en gradvis förbättring för hälsan eller märks det direkt? Eftersom anti-kalk-patronen måste ligga i vatten 24 timmar före man kan använda luftfuktaren så vet jag ännu inte hur det blir..  Men kan prova göra en utvärdering / bedömning när jag har haft den igång ett tag. 

About

No Comments

Leave a Comment