Är huvudet dumt får kroppen lida

är huvudet dumt får kroppen lida

Det sägs att om huvudet är dumt, får kroppen lida. För tillfället kan jag bara instämma, huvudet har varit riktigt dumt och jag lider. Ganska mycket dessutom. Nu undrar ni så klart vad i hela friden jag svamlar om..

Jo för att korta ner historien rejält, jag reducera på eget bevåg min järnmedicinering från dubbeldos till enkeldos för ett bra tag sedan. Minns faktisk inte riktigt när, tyckte det blev dyrt med tabletterna eftersom de inte ingår i högkostnadsskyddet och min privata inkomst är väldigt blygsam. 

Så jag halvera dosen till det som är rekomenderad dos enligt asken, för jag trodde att kroppen var redo för det. I början var jag duktig och tog dubbeldos niferex (järntabletterna heter så jag tar) när jag fick min mens. 

Sen spökade min pcos rejält i fyra månader (?) och dök upp i början av juli & början av augusti. Inte någon av gångerna tänkte jag på att dubblera dosen järn.. Under augusti mensen började jag må riktigt pottsorkigt (var kommer alla mina udda uttryck ifrån), trycket över bröstet, svårt att sova, andfådd och öronsus. 
Tänkte bara först der var illamående på grund av mensen, men när den tog slut i början av veckan och jag fortsatte må skräp började polletten trilla ner.

Man kan tycka att jag borde vara den förste att känna igen symtomen på järnbrist, men det smyger sig verkligen på och tror två rikliga menstruationer var dödsstöten. I efterhand är det lätt att se det, tröttheten och anti allt känslorna, inte lust att göra något, dålig sömn, trött hela tiden, ingen fokus, snurrig och huvudvärkerna, jag kan fortsätta länge med symtomlistan..
Så när huvudet är dumt, får kroppen verkligen lida. Nu blir det dubbeldos en lång tid framöver, så kanske man blir lite mer människa igen!

Ps. Den söta valpen var sötare på bild än illamående och utslagen selfie på mig..

About

No Comments

Leave a Comment