En vävstol får ett nytt liv

Gårdagen var tuff både psykiskt och fysiskt. Min svärmor ville köpa min mormors vävstol och igår den stora dagen eftersom mormors lägenhet inom kort får nya ägare.

Det var ett helt källarförråd fullt med garn och tillbehör utöver alla lådor och kassar som fanns uppe i lägenheten. Tunga lådor med böcker och pärmar med mönster som allt skulle packas ihop och förflyttas.

Tunga delar på vävstolen som skulle monteras ned, bäras först ner och sedan upp för att monteras upp hos svärmor. Men så värt det när vävstolen började komma på plats!

Jag brukar inte prata mycket om känslor högt men min blogg – min personliga ventil. Och det har varit så många blandade känslor när det gäller min mormor och hennes bortgång i höstas. Men vävstolen är enda föremålet som verkligen ger mig positiva minnen efter mormor, den var hennes allt och jag minns hur glad hon var i att väva nere  (den stod i källaren) i sitt vävrum. Så det känns bra att den får ett nytt hem fullt med kärlek där jag kan återse den när jag vill. Och vem vet kanske även väva någon gång på i framtiden.

About

No Comments

Leave a Comment