Torsdag

En och en halv vecka senare..

När jag skulle boka resa från Stockholm till Göteborg kunde jag inte låta bli att välja nya MTR Express linjen. De kör inte till skåne så har inte blivit av tidigare. Jag blev väldigt positivt överraskad när tåget anlände till Stockholms central, de är inte bara läckra på utsidan men även på insidan. Som kort var det skönt att slippa trappsteg och resväskemomentet, känslan att lätt nå hatthyllan var inte dumt heller. Inte som första klass på sj men slår både Snälltåget och SJ andra klass. 

Resan till Göteborg central gick smidigt, tiden gick väldigt fort (kanske för att jag halvsov).. Men även för det var tyst och behagligt på tåget. 

väl framme blev det en promenad till Scandic Rubinen, vårt boende för natten. Där väntade maken som kört bil upp. På vägen från centralen så var jag tvungen stanna och ta bild på vackra Drottningtorgsbron, hade verkligen tur med vädret det var strålande solsken/värmebölja. 

Efter att ha mött maken på hotellet, bytt till sommarklänning som snäll make tagit med (jag packade inte för 25 graders värme) åt vi lunch på Vigårda. Sedan gick vi runt lite och tittade i Göteborg tills vi hamnade på/i Trädgårdsföreningen. Gratis inträde och en helt magisk plats, förstår nu varför min vän O tjatat om stället!

Vid tre snåret hittade vi tillbaka till hotellet för incheckning, ingen av oss var beredda på vad vi skulle mötas av..

Ett gigantiskt hotellrum, nyrenoverat, stor takterass med utemöbler & solstolar, stort luftigt badrum, en liten blogghörna, te/kaffestation. Samt sängar man kunde ställa in hur hård/mjuk man ville den skulle vara. Tror minsann det här var det lyxigaste hotellrummet jag fått bo i. 

Efter en liten eftermiddagslur och dusch, kände vi oss redo för mer turistande och något att äta till middag. Vi strosade runt i kvarteren runt Avenyn (jag hade tidigare på dagen lyckats få blåmärken på höger lår och vänster vad så blev bara några timmar vi gick runt och tittade. Göteborg är verkligen outforskat territorium för mig.

När vi försökte hitta middagsställe verkade hela Göteborg ha samma idé och på avenyn, så till slut gav vi upp och handlade med oss Takeaway. Som vi sedan avnjöt på terassen, lite picknick medan solen gick ner över Göteborg. En riktigt bra avslutning på en underbar torsdag, trots blåmärke och litet skoskav.

About

No Comments

Leave a Comment