Torsdag

image

Efter frukosten på terrassen blev det ett hastigt besök på Yumba, ett utomhus(?!) köpcentrum med mycket “turist” butiker, dvs krimskrams (sprit, badlakan, väskor, tshirts, saker ned gran canaria tryck etc). Kul att kika men jobbiga, oförskämda och påträngande säljare som gav bitter eftersmak (hatar påträngande människor och det här var långt förbi min smärtgräns, usch) .

image

image

image

På vägen till Yumba centret uppe i Playa del Ingles stannade vi och tittade på utsikten över Duna golf/golfbanan vid området där vi bor. Tittar ni på översta fotot bakom vattnet/fontänen skymtar ni vita hus, där borvi!

image

Sen blev det ombyte vid hemkomsten och poolbad, sjukt skönt!

image

Efter lunchen blev det solstolen en stund, sen mer bad.. Sambon kom och hämtade mig, har svårt att slita mig från vattnet! Älskar verkligen att plaska runt och skulle kunna göra det hela dagarna, men då skulle jag få solsting.

image

image

image

image

Lite foton från området vi bor på – Duna Golf (MasPalomas). Finns totalt 120 bungalows (lägenheter) här, restaurang (med riktigt god kvällsmeny) och superfint poolområde.

image

image

På kvällen körde vi till stranden i Playa del Ingles för kvällsmat, återigen dessa påträngande “inkastare” /servitörer till matställena som på Yumba centret. Lite kulturkrock, vi stannade till slut vid en restaurang där ingen gjorde så, Cactus hette den. Sambon och övriga sällskapet beställde räkor i vitlöks olja med bröd, luktade fantastiskt gott! Vågade dock inte provsmaka på grund av min skaldjursallergi.

image

Till huvudrätt beställde jag (och sambon) wienerschnitzel med pommes. Fint kött, riktigt mört (dock trodde jag inte oxkött var så vitt?!). Lite för stor portion, lite för ointressant kryddning (om det ens fanns någon). Ätbart men inte något som gav önskan om återbesök, deras fiskrätter fick dock bra betyg av övriga sällskapet så det är nog det man ska äta där. Totalt pris för två läsk, en förrätt och två huvudrätter 26 euro (ca 240 sek).

image

Det blir fort mörkt här nere, men hann ta ett foto på stranden i Playa del Ingles före vi gick och åt. Som helhet en kanondag, dock lite avskräckt från Playa del Ingles området. Det känns väldigt hektiskt, hysteriskt och fullt ös medvetslös partyort. Gigantisk kontrast från vårt lilla bungalow oas..

 

Edit 2013-03-28, adderat fler foto till torsdagsinlägget, lite bilder från lunchen på “hotellet” vi bodde på.

Lunch på Duna Golf, MasPalomas

Svärfars sanwichLunch på Duna Golf, MasPalomas

Sambons ost & skinkmacka med pommesLunch på Duna Golf, MasPalomas

svågerns lunchLunch på Duna Golf, MasPalomasMin vesuviopizzaMånen över Duna Golf, MasPalomas

Mörkt fort, redan nio var det nattsvart – väldigt ovan känsla!

About

1 Comment

  • Rasmus mars 23, 2013 at 10:40 Reply

    Vilken lyx ni har det! 🙂

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: