Studentfirande i Höganäshamn 

Toast skagen till förrätt på Höganäs Hamnkrog

Höganäs hamn

Det var en magiskt fin fredag för studentfirande av makens yngsta brorsdotter. Regnet höll sig borta hela sen eftermiddagen och kvällen först halv tio öppnade sig himlen över Höganäshamn. Jag var på extrabra humör för ett sommarreafynd från förra året som aldrig passade då satt som sydd för mig och jag slapp ha strumpbyxor under klänningen.

Det var riktigt varmt, nästan för varmt och fuktigt (tropiskkänsla), men att sitta nere i Höganäshamn gör att man förlåter allt och även det trevliga sällskapet. Vi möttes av mousserande och mingel på Höganäs hamnkrog, sedan en trerättersmiddag och slutligen kaffe och hembakttårta.

Först ut var förrätt Toast Skagen, som skalldjursallergiker kan jag inte direkt ge något utlåtanden men mina bordsherrar mumsade i sig glatt. Lite senare bjöds vi på huvudrätten, Oxfilé på toast. Jag har aldrig ätit så god oxfilé i hela mitt liv, hungrig som jag var efter bara ätit frukost innan på dagen så slank hela biten ner och mängder av potatis med bearnaise (var i sjunde himlen där).

Lite osäker på efterrätten men tror det var en hallonsås på en hallon (eller blåbärs) pannacotta,eftersom jag är allergisk mot röda bär blev det bara en provsmakning för mig och maken led av varje tugga han tvingades ta av min.. 😉

Sedan avslutades kvällen för oss med kaffe och tårta, som makens äldsta brorsdotter bakat själv. Tjusig kockskjorta till den nyutexaminerade kocken med en fyllning av choklad och hallonsmörkräm? Chokladkakan var ljuvligt god, ska se om jag inte kan prata mig till receptet..

Och slutligen en badrumsselfie på den färgglada klänningen (kapade av bilden för vem vill se en stor mobilkamera över ansiktet). En helt underbar klänning från märket Happy Holly, så mycket färg och mönster. Den vita koftan är från Lindex, perfekt med kort ärm på svala sommarkvällar. På fötterna återfinns mina älskade Joya Marilyn, känns som jag går på moln i skorna.

About

No Comments

Leave a Comment