Orkar ni med mer

Det har redan hunnit gå två veckor sedan jag fick vara med på Jamie Oliver pressmötet/presslunchen på Scandic hotell i Upplands Väsby. Det är lite svårt att fatta att tiden gått så fort, det känns som det hände igår och jag måste erkänna att jag har varit så överväldigad av alla intryck, resan, helheten att jag inte kommit till skott. Det har var lite för mycket att smälta, helt fantastiskt underbar känsla, har gått omkring på moln av lycka och inte fått något vettigt gjort.

Har drömt massa drömmar om Jamie och hur vi startar tv-program ihop där vi lagar ”retro” svensk husmanskost med ny twist. Lite som mister Per Moberg men så mycket bättre, godare och roligare. I drömmar är allt möjligt! Även drömt om att vi gjort kockböcker och rest Sverige runt för matlagning och provsmakning av råvaror.

Men i alla fall, här kommer ett försök till en sammanfattning av fredagen den 12 april;
Vid tio i elva på förmiddagen lämnade jag ”mitt” Omena hotell för att möta upp en del bekanta från gårdagens event och en hel del nya ansikte för att bli avprickad på närvaro listan, hänga lite i lobbyn på vackra Scandic Grand Central (riktigt fint hotell) och diskutera gårdagens event och lite om vart vi kom ifrån. Pratade med en förtjusande kvinna från Halmstad bland annat, vi gvi från syd får hålla ihop när vi är i minioritet. Det var en väldigt uppspelt skara vuxna människor som påminde mer om barn som ska på cirkus än ett pressecent. Men så är det inte varje dag ens de mer vanda journalister och redaktörer för chansen att träffa matlagningens världsstjärnor!

Bussresan var väldigt trevlig, fick en pratstund med Karin som är ansvarig för sociala medier för Scandics Hotell i Sverige. Väl framme i Upplands Väsby möttes jag av ännu en tjusig lobby,  nyrenoverad och fantastiskt fin. Lite mingel före själva presseventet drog igång, då det bjöds på fika och kaffe. Själv utforskade jag lite med kameran och tog foto ni kunde se i ett tidigare inlägg. Var på tok för uppspelt och nervös (jag och stora folkmängder..) för att kunna vara riktigt social i väntan på att det skulle dra igång.

Det gick nästan att ta på stämningen i lokalen, helt fantastiskt känsla att ett 80tal personer (vill minnas att det var 80 journalister & bloggare) är samlade och bara väntar på att HAN kändisen från tv ska göra entré. Eftersom det här var mitt andra pressevent någonsin visste jag inte riktigt vart jag ska bli av (ville inte vara i vägen) , hade ingen stor fancy kamera och tillhörde inte någon tidning så höll mig lite i utkanten. Insåg dock rätt fort att jag skulle inte ha en chans att fotografera något om jag stannade kvar där så jag smög mig fram, inspirerad av en käck charmig äldre dam. Satte mig på knä och satt kvar där en timme och tog massa bilder.

Först var jag ensam men fick trevligt sällskap efter ett tag, som också tröttnade på att inte lyckas få bra bilder i bakre änden av lokalen. Gäller att inte vara dum! Lyssnade på olika personer som berättade om Scandics framtidsplaner, om renoveringen av alla väghotell i Sverige, att det ska kallas köksbaren och att man ska kunna och sitta överallt i restaurangerna, att det kommer bli fler hotell, att Scandic firar 50 år i år, osv. Mycket att ta in när hjärnan är helt fokuserad på Jamie Oliver som stod i korridoren in i salen och väntade.

Till slut gjorde han entré och pratade, jag önskar jag kom ihåg bättre vad han pratade om! Men jag (och jag tror de flesta andra med!) blev starstruck deluxe, kan inte minnas ordentligt vilka ingredienser som fanns i måltiden han lagade tillsammans med koncernchefen för Scandic.. Totalt hjärnsläpp, bara tittade och tittade och skrattade.

2013-04-12-jamie-001

Och försökte ta bra foto, vilket inte var det lättaste! Jamie var inte still många sekunder, stora gester hela tiden för att illustrera allt han sa. Exakt så där som på tv, vilket känns lite märkligt för jag trodde att tvJamie och Jamie ändå skulle skilja en del på sig. Men det fanns hela tiden den där charmiga glimten i ögat, spexande, förklarande exakt vad och varför han gjorde allt. Kanske han är så rutinerad och inkörd i att alltid uppföra sig så? Jag vet inte hur det verkligen är men imina ögon kändes han otroligt äkta, genuin, smart och ödmjuk med stor portion humor och själv distans.

2013-04-12-jamie-002

Och om Jamie någonsin skulle tröttna på att vara kock/ driva imperium är jag övertygad om att han skulle bli en fantastiskt duktig stå upp komiker. Jag bjuder på lite oskarpa men underhållande foton från pressmötet, måste säga att min ”crush” har inte minskat något alls tvärtom Mr Oliver är min nya husgud (efter mamma alltså). Och jag är väldigt avundsjuk på han kan få matlagning att se så enkel ut, det finns ju en del vana & kamera träning där känner jag..

2013-04-12-jamie-003

Jamie gör dressing/sås till kycklingfilén bestående av bland annat avokado (stenfrukt), sötstark senap och yoghurt/creme fraiche (minns faktiskt inte).

DSC03174-blogg

DSC03157-blogg

Här berättar Jamie om hur man vet vart man ska dela sparrisen så man slipper den träiga delen, man bara böjer en sparris och där den knäcks – a där är den perfekta delningen. Smart litet trick för att slippa gissa, och ett annat tips för er som nu gillar sparris är att spara de träiga bitarna till fonder och soppor.

Han berättade även att man skulle rulla citroner/lime före man pressar dom på deras saft.

Många små tips och tricks, önskar man fått spendera en hel dag i hans närhet. Känns som han skulle kunna lära mig så otroligt mycket! Jag får väl läramig själv istället i sommar.

När måltiden var färdiglagad, blev vi alla serverade lunch som var exakt det Jamie precis lagat till. En god sallad med hel tunn kycklingfilé, parmaskinka, parmesan och sparris samt dressingen/såsen. Så himla god och jag tänker försöka återskapa den i en Helen version inom kort, passar perfekt som lite hälsosammare middag.

Det bjöds även på efterrätt i de söta små konservburkarna jag visat er tidigare. Under middagen småpratade jag med mina bordsdamer, varav ena träffade jag även dagen före. En helt fantastiskt charmerande äldre dam, som är författare. Känslan av att lyssna på kloka och kunniga människor i en bransch man själv bara drömmer om att vara en del av, wow.  Det var riktigt trevligt, och måste erkänna att tiden kändes på tok för kort. Hade gärna stannat kvar längr eoch prata.

När vi lämnade hotellet fick alla närvarande varsin rejäl goodiebag som undersöktes på bussresan tillbaka till Scandic Grand Central. Kockboken Jamie 15 minuter, har jag redan provläst och de goda chokladen har jag med lite hjälp ätit upp och skålarna är nu invigda. Jag håller tummar och tår och hoppas på att det ska trilla in fler fantastiska inbjudningar till event i framtiden, för det vore sagolikt skoj..

Med vänliga hälsningar
fröken starstruck än

About

1 Comment

 • SusLotus april 25, 2013 at 13:45 Reply

  Ja, han är helt underbar den där mannen.
  Och jag älskar hans mission, hans vilja att alla ska äta bättre mat
  och hans passionerade försök att lära människor laga och älska mat.

  Bilderna blev jättefina. Kul att du fick en då han tittade rakt in i kameran.

  Ha det bra idag!
  Kram

Leave a Comment