Min 40årsdag i bilder

Min 40årsdag i bilder - Helen J Holmberg blogg

Så inträffade då den stora Dagen D då det var dags att sluta vara 30någonting och bli 40+.. Traumatiskt, inte för att det egentligen är någon skillnad på mig som 39 år eller som 40 år men det är något med att byta tiotal som är lite så där knepigt. Lite som när man gick ifrån 1999 och bam så var det 2000. Svårt att förstå, tar lite tid att vänja sig vid.

Det är absolut inget farligt, men hjärnspökena gillar att jäklas med en lite. Har dessutom gått och varit så där lite orolig att ingen ens skulle komma ihåg att det var min födelsedag. Så redan för ett par veckor sedan köpte jag en födelsedagspresent till mig själv, en långweekend i London (maken får ju följa med så klart).

Dagen före min födelsedag sa min make att han bokat in fika hos mina föräldrar efter jobb (han slutade fyra). Lite fundersam över hans kommentar, han och min bror hade kommit överens om det vilket lät supermärkligt. Det är ganska sällan saker och event bokas in utan min inblandning. Så lite förvirrad men eftersom jag älskar mina föräldrar och familj, så var det helt okej med mig att vi skulle gå dit och fika före vi skulle gå ut och äta för att fira mig.

40årspresent från mina föräldrar, make & bror - Helen J Holmberg blogg

Först kom mamma med en väldigt Helen-inspirerad paket i bästa Hello Kitty stil. Det var ju gulligt tänkte jag, för jag har inte önskat mig presenter av någon. Jag har ju allt jag behöver och är tacksam någon kommer ihåg mig bara.

Så jag öppnade glatt min present, som var ett tufft rött uppläggningsfat (som jag missa ta bild på när jag var hos mamma). Men de kommer i annat blogginlägg sen, för jag hann knappt undersöka klart första presenten före de kom med nästa..

40årspresent från mina föräldrar, make & bror - Helen J Holmberg blogg

Som även det var Hello Kitty tema på! Underbara mamma, vet inte hur hon lyckas hitta allt.

40årspresent från mina föräldrar, make & bror en HP bärbar dator - Helen J Holmberg blogg

40årspresent från mina föräldrar, make & bror en HP bärbar dator - Helen J Holmberg blogg

Sedan fick jag en stor låda, och inuti den stora lådan en mindre låda och jag som trodde de retades med mig trodde att lådan i leksakslådan (tom låda från brorssonens kalas) skulle innehålla ännu en låda som då var presenten. Så jag reflekterade bara över att det var en HP datorlåda av något slag men inte mer än så. För jag trodde verkligen bara det var ett trick..

Så jag blev så ställd när jag öppnade lådan och rörd att jag var tvungen att sätta mig ner. Tårarna trillade för jag var så otroligt förvånad och glad över att hitta en DATOR i lådan. Alltså jag trodde på riktigt där skulle vara något annat i..

Här har min make, föräldrar & bror pratat ihop sig om och köpt en dator tillsammans till mig. Det kan verka onödigt och lyxkonsumtion när jag redan har en stationärdator men jag har länge saknat en. Jag hade förr en söt liten ACER (?) dator på 10 tum tror jag, som var smidigt att ha med sig när man är hemifrån eller när man är i soffan.

Hur mycket jag än älskar min telefon så är den inte bra att blogga ifrån, liten skärm, svårt redigera bilder, svårt att skriva på. Och med den här ögonsjukdomsdiagnosen jag fick i april utöver ögonallergier så skulle det kännas skönt att titta på något som är större..

Och jag har inte ens nämnt det här med ögonen eller önskningar till någon, så jag blev genuint förvånad. Så djupt och innerligt tacksam för att maken kan läsa av mig så pass väl. Och tacksam för den otroligt fina presenten, som i skrivande stund invigs.

Thai take away från Linnea & Basilika i Hyllinge - Helen J Holmberg blogg

Thai take away från Linnea & Basilika i Hyllinge - Helen J Holmberg blogg

Vi fikade före presenter, bjöds på tårta och wienerbrödslängd som slank ner med god aptit. För jag hann inte få i mig mat före jag besökte mina föräldrar, hela dagen har telefonen plingat (tills jag tystade det mesta). Så glad för alla hälsningar på facebook och instagram, textmeddelande, telefonsamtal och sist men inte minst en videohälsning från minsta brorsonen som sjöng för mig. Underbara påg!!

Efter fika, paket och tårar så tog vi en paus från firandet för att dels komplettera midsommarmaten, dels hämta upp min födelsedags- & midsommartårta från Ica (som de bjöd på). Och dels kvällens mat, Thai hämtmat från Linnea & Basilika i Hyllinge. Planen på att gå ut och äta ändrades lite under eftermiddagen, luften gick ur mig lite av presenterna.

En riktigt fantastisk födelsedag med fyra av de personer i mitt liv jag älskar mest, ni andra saknades även om ni skickade hälsningar.

About

2 Comments

  • Sandra juni 24, 2018 at 10:53 Reply

    Vilken härlig present! Perfekt med en laptop att kunna ta med sig överallt.

    • Helen J Holmberg juni 30, 2018 at 21:26 Reply

      Helt fantastiskt Sandra!! Så jäkla glad 😀 Och ärligt talat, det är mer tillfredsställande skriva på med. Lite som att skriva på en skrivmaskin i knäet..

Leave a Comment