Midsommarhelgen i bilder

Tror årets midsommar var en av de bästa på länge, riktigt kul att få ha nästan alla syskon och syskonbarn ”hemma” för engångs skull. Det händer på tok för sällan. Tyvärr var vädret småkasst, varmt, fuktigt och med spridda regnskurar så det blev midsommarfirande inomhus.

Mamma hade dukat fint med midsommarstång dagen till ära, vi brukar inte ha en silllunch så vi hade en tidig midsommarbuffé istället. Kvällen före hade för första gången tacofärs med quorn som blev en hjärtformad tacopaj till mina två äldsta syskonbarn. Spännande prova laga nya saker, dessvärre kunde jag inte provsmaka den (quorn består av svamp vilket jag inte tål) men den verkade poppis. Självklart gjorde jag tacopajsåsen men även min favoritsås med turkisk yoghurt, lime, vitlök och honung.

Sistnämnda såsen passade dessutom riktigt bra till den dillkokta färskpotatisen och kassler, midsommarmat för mig som vägrar sill. När vi var proppmätta och lät onyktra av cider/öl tyckte maken vi skulle ta en midsommarselfie på snapchat, inte bästa bilden men bjuder på den ändå.

Efter maten blev det lite glass, inga bär för mig de tål jag inte heller (saknar jordgubbar väldigt mycket).. Men jag fuskade lite och åt jordgubbssylt på kvällen, för mamma hade bakat tårtbotten som jag fyllde med vaniljkräm och sylt, lite grädde, dekorerade med noblesse och halva jordgubbar. Ingen midsommar utan midsommartårta, jordgubbarna ovanpå räddade systerdottern mig ifrån.

Mellan efterrätt och tårta tog vi en promenad, jag, maken och mina två äldsta syskonbarn. De andra höll sig klokt nog inne, för när vi skulle börja gå hem öpnnade dig himlen över oss.. Var riktigt blöt om klänningen, så där så jag nästan kunde krama vatten ur den. 🙈😂

Och för första gången på väldigt länge drack jag något med alkohol i, en kiviks äpplecider och en guiness. Jag har inte riktigt vågat innan eftersom jag varit så mycket sjuk, men det gick bra. Inga reaktioner på något sätt alls, förrutom att jag slarvade lite med vatten (hej huvudvärk).

Midsommardag blev lite lugnare, tog en rejäl sovmorgon med nybakta bullar till frukost. Bullarna är en nyhet från ica och är en del av deras baka-klart-hemma utbud, tyvärr var just den a modellen en nitlott medan de som är utan frön och flätade är riktigt goda!

På seneftermiddagen bjöds jag (maken vilade upp sig hemma då halsvärken gjorde sig påmind igen) på hejdåmiddag för storebror och brorsbarn åkte hem sen. Restaurangfile med potatisklyftor och nya Eriks bearnaise parisienne  (den är så god, ni måste prova) slank välkommet ner i magen, så gott att jag okynnes åt upp de sista potatisarna med såsen..

Lite sorgligt se bror & familj åka hem men jag får se dom i september igen ser det ut som. Längtar redan faktiskt, jag hann inte prata så mycket i midsommar med.mina brorsbarn som jag hade önskat.

Hoppas era midsommarhelger var fina med!

About

No Comments

Leave a Comment