Lördag – födelsedagskalas & grillkväll #helg #kalas #odensemarsipan #buzzador #grilla

Födelsedagsfirande med Odense marsipan buzzning

Årets första grillkväll med familjen

I lördags firades lilla H med kalas i vår lokal på området, serverades hembakta bullar & massa goda kakor. Och självklart tårta!

Mamma bakade tårtor, småkakor och tillsammans gjorde vi dekorationer tidigare i veckan. En liten uggla i grön/päron och svart lakrits ros pyssla jag ihop (medan lilla H sov) av Odense figur marcipan jag fick från buzzador. Medan jag och H busade passade hon på att göra fler rosor och rosblad. Alla dekorationerna använde sedan svägerskan plus supersöta ljus för födelsedagstårtan.

Har gjort marsipan figurer för xx år sedan så var riktigt kul att pyssla, provsmakade gjorde vi med.. Päronen, blåbären och jordgubb var riktigt goda. Älskar lakrits men tyckte inte de funka med marsipan riktigt. Var lätt att använda marsipanen, lite florsocker för att inte fastna och sedan låta kreativiteten flöda.

Tårtlocket överlämnade jag åt mamma att lägga på, hon är duktig på att baka 😀 Har provat Ica & andra märke på tårtlocken tidigare men det här var riktigt gott till och med maken la märke till skillnaden. Och alla kalas gäster gillade tårtorna mycket, de försvann väldigt fort.

Efter kalaset bytte jag om till vardagskläder och sedan tog vi vår lilla bärbara gröna grill med oss hem till mina föräldrar där bror + syster med fmailj också var.

Blev årets första grillning, kyckling & karré serverad med potatisgratäng. Perfekt väder, trevligt sällskap och god mat.

Kvällen avrundades i tv soffan med ESC2015 så klart, hejade på Månz så jag nästan stod i soffan. OLIDLIGT spännande. Fick bli lördagsgott också, Malaco jordgubb & kola snören plus OLW popcorn.

Blev besviken på godis snörena, något i receptet är ändrat så de va helt flottiga och inte alls lika goda 🙁 Och OLW kan tyvärr inte mäta sig med Estrellas popcorn, men det kändes mindre relevant när vi hade så skoj. Var många bra låtar med, mina tippningar gick ganska bra hem!

Jag har gjort en spellista med alla 40 bidrag på spotify, vill ni lyssna finns den här » spotify.com/user/helen78

Efter att ha lyssnat sedan i söndags har jag gallrat fram nya personliga favoriter;

  • Guy Sebastian – Tonight Again (Australien)
  • Anti Social Media – The way you are (Danmark)
  • Mörland & Debrah Scarlett – A monster like me (Norge)
  • Ann Sophie – Black Smoke (Tyskland)
  • The makemakes – I am yours (Österrike)
  • Loic Nottet – Rhythm inside (Belgien)
About

No Comments

Leave a Comment