Ledig måndag med maken som sällskap

Lagade fiskpinnar och dillkokt färskpotatis till middag - Helen J Holmbergs matblogg

En bild från Hjalmarsskog utanför Mörarp - Helen J Holmbergs blogg

I måndags (7 maj 2018) hade vi en tredje ledig dag tillsammans (sista långhelgen ihop på länge nu). Utöver ett kort frisörbesök på Skills i Bjuv (länk), hos duktiga nästkusinen hade vi inga planer för dagen. Vädret var så skönt, så vi tänkte göra en improviserad utflykt någonstans. Lite nyfikna på Söderåsen och naturreservatet, har inte varit och gått alls i de trakterna sedan jag var liten. Om jag inte minns helt fel..

Dock stökade mina ögonlock på grund av ögonallergireaktion på pollen, vilket inte var så konstigt då vi var ute på äventyr hela dagen före. Så hallväggs dit gav jag upp för jag hade så ont, solljuset gjorde det bara värre för då vätskade ögonen och ögonlocket ännu mer. Så istället körde vi hemåt igen, maken flög drönare i vad som nämns som Hjalmarsskog utanför Mörarp.

Lustigt det där för mig har det alltid varit skogsdungen vid Vidablick, idrottsplatsen här i byn. Men tydligen så har området blivit uppkallat efter Hjalmar precis som gatan jag växte upp på, Önskar jag visste vilken Hjalmar, för det känns som det borde finnas någon historia bakom namnen. I alla fall, mannen flög och jag såg på. Det blev några bilder men pga lantmäteriets regler så får man inte lägga upp drönarbilder hur som helst utan att ha kollat med dom först.

När maken var färdigluftad och batteriet dött, så köpte vi glass på Ica och hälsade på hos mina föräldrar. Pratade en liten stund med dom, skönt kunna sitta ute hos dem då vi inte har någon egen balkong/ uteplats.

Någon timme senare skalade vi färskpotatis (import) och kokte med dill, vet inte om det är en grej min familj gör eller alla gör det? Men så himla gott och så stekte vi fiskpinnar till, en skvätt grädde till och smaklökarna är nöjda.

Kvällen avrundades i soffan med The Alienist (länk) vår senaste tvseriefynd på Netflix, en väldigt mörk och blodig drama/mysterieserie. Jag bifogar trailern till serien, snälla se inte trailern om ni är minsta lilla känsliga för obehagliga scener! Älskade serien, den är så välgjord, kläderna är så vackra och miljöerna med och trots att den här typen av serien ger mig mardrömmar lätt så har jag väntat på att maken skulle vilja se den med mig.

About

No Comments

Leave a Comment