Juldagen

laktosfria amerikanska pepparkakor med mammas sylt

På juldagen bjöd jag maken på Amerikanska pannkakor till brunch, skippade dock baconet och hade mammas sylt och florsocker till. Varför florsocker kanske ni undrar, jo för det är faktiskt lite godare och så ser det finare ut på foton!

juldagens kalkonmiddag med goda tillbehör

en rejäl portion kalkon med kokt potatis, gurka, sås och gelé
Eftersom julmat inte är så stort bland mig eller mina syskon hade snälla mamma lagat en fantastiskt god kalkonmiddag. I stora delar av världen äter man just kalkonmiddag på juldagen, för mig får det gärna bli en ny jultradition.  🙄

Efter middagen fick vi även hemlagad skånsk äpplekaka med vaniljsås. Sen orkade vi inte röra på oss..

julklappar hos föräldrarna

äldsta syskonbarnen

Äldsta syskonbarnen R & E

sötaste killarna i stan

Brorsonen och make med julklappsbilar

Efter den goda middagen blev det lite julklappsutdelning, majoriteten är till syskonbarnen.. Som det ska vara! Överraskade mina äldsta två syskonbarn med varsin glossybox & glossybox man, svårt med presenter till två unga vuxna men tror de gillade dom. Och nu hoppas jag inte de får spader på mig för att de fick hamna med på bloggen!

Engelsk julkaka från Andy

Klassisk engelsk fruktkaka från Andy

Yngsta syskonbarnet fick mängder av julklappar, bland annat duplo & en av oss, men bilar var så klart roligast. Alltid bilar som går hem hos lilla herrn 🙂 Och jag måste ha varit lite snäll, för jag fick ett par klappar till!

Basetts santa babies

Santa babies från Basett

rabarbkarameller från England och Andy

Rabarber och vaniljkräms karameller

På kvällen blev det julfika, mamma hade provbakat en mjuk saffranskaka (som jag inte våga prova för jag brukar reagera på saffran) och massa annat gott. Lite osäker på varför jag inte tog bilder, känns dumt så här i efterhand.

Hade tagit med mig en del godsaker från Andys julbox som vi provsmakade, bland annat Andys söta fruktkakor 🙂 Tyvärr gick det inte riktigt hem i smaklökarna hos oss, alla åkte på att provsmaka som vågade. Däremot så älskades rabarber karamellerna och santa babies godisarna. Mums.

söta lilla brorsonen

Sötaste busfröet hittade photobooth läget på mitt instagram konto.. Han tyckte nog det var en väldigt söt kille på andra sidan glaset!

årets julklappar till mig

Leatherman och ficklampa julklapp av maken

Och bild på mina julklappar (fick pengar också men de är inte med på bild)!

About

1 Comment

  • CG januari 6, 2016 at 11:05 Reply

    Hej hej!
    Ni verkar verkligen ha haft en kanonfin jul och nyår 🙂
    Mycket mys, god mat o presenter ♥

    God fortsättning!

Leave a Comment