I en hönsgård på landet

Det var decenium sedan jag sist satt och småpratade med höns, men i torsdags fick jag chansen hos min makes svägerska. Vi skulle egentligen stannat hemma för maken kände sig krasslig och jag med, båda vaknade upp med irriterande halsont och trötta. Men så var strepsilslagret slut, så vi kom överens om att köra till apoteket. 

Maken fick för sig att han skulle in och fynda på XXL (sportbutiken). Nästan lila tråkig och illaluktande butik som biltema.. Men det känns tryggt att han numera har en cykelhjälm att använda när han ska ut och cykla.

Sedan blev det apoteksbesök, en runda in på Pressbyrån för att lösa in smskuponger på red bull  (maken chockade mig och löste in en kupong han med). Efter shoppingen och en sen pölsemannen lunch körde vi så till makens bror & familj. Och det var där jag satt på huk en halvtimme och pratade med deras slå höns. Eller tre kycklingar och höns för att vara korrekt.

Så charmiga, fick mig att sakna mina egna jag hade som liten. Vi hade dock dvärghöns, mina fullvuxna hönor var mindre än kycklingarna på bilderna ovan. Och så hade de fjädrar på fötterna, små fjäderbollar för rasen dvärgkochin (från Kina), en hönsras som är extra tam och lugn. De sötaste höns som finns, har ett fotoalbum liggande med bilder på mina små fjädervänner. Någon dag ska jag scanna in alla bilder av bra kvalité och blogga några. 

På kvällen blev det middag hos mamma, köttbullar med brunsås och kokt potatis för att fira att storebror med familj var på plats. God mat och trevligt sällskap även om jag var bra slut i skallen på kvällen. 

About

No Comments

Leave a Comment