Gyllene Tider på Sofiero

Finns väl sämre saker att blogga om än en konsert efter ett lite för långt uppehåll? Förra onsdagen så drog jag efter nästan ett halvårsväntan till Sofieros slott för att se Gyllene Tider med Chris Kläfford som förband. Jag köpte biljetterna i början av året i present åt maken, bästa sortens presenter är nog upplevelser när man börjar bli äldre. 

Vad jag kan minnas så har jag aldrig satt mina fötter i Sofieros slottsträdgård tidigare, så vi hade en tanke att gå runt och titta i den före konserterna skulle dra igång men istället fick det bli ett smygfoto genom staketet som var uppsatt dagen till ära. 

Det gjorde inte så mycket för vi hade verkligen tur med vädret, det var så gott som vindstilla, solen sken men inte så varmt att man svettades av att bara stå upp. Trots att vi var där långt före insläppet började så var gräset fullt av glada picknick korgar & konsertbesökare. 

Jag frågade en vakt och helt plötsligt gled vi in på alkoholfria picknick gräsmattan, lugnt och skönt så vi satt där bara och pratade strunt åt halva vår medhavda matsäck medan vi väntade på att klockan skulle bli åtta. 

När man har en liten semesterbudget är det bra att man inte har så höga krav, istället för att köpa något dyrt på plats så hade jag fixat en surdegsbaguette med kokt skina och färskost i som vi hade med i vår lilla kylväska tillsammans med läsk. 

När Chris började spela så insåg vi rätt snabbt att vi inte kunde sitta kvar på gräset för jag såg INGET. Nackdelen med att vara en kort tjej, så vi packade ihop våra saker och gick fram till scenen. Jag provade min nya telefons kamera och filmade, la upp några ljudsnuttar på mitt instagram (jag har hela imagine låten men man får bara plats med 1 minut på instagram tyvärr). 

Jag har helt missat Chris tidigare men jäklar vad killen kan sjunga, dagen efter läste jag att han varit med i America’s got talent och gått vidare. Så kul för han!

Inte helt oväntat strömmade mer publik fram till scenen när det började närma sig nio snåret och det var så svårt att hitta någonstans att stå och lyckas se scenen. Men stående på tå, via telefonkameran, mellan folks huvud så lyckades ändå se det mesta av konserten någorlunda. 

Jag har älskat både Gyllene Tider & Roxette sedan barnsben, så måste säga att få se gänget live var en riktigt WOW upplevelse. Jag sjöng så mycket att jag har ont i halsen än, när de spelade Vandrar i ett sommarregn var jag så sjukt lycklig. Den har aldrig varit med på någon turné tidigare.. 

Tiden gick allt för fort och konserten tog slut långt före jag var nöjd, så många bra låtar jag ville höra.. Och kanske höra igen för de var ännu bättre live!

Nästa konsert får jag nog ta med en IKEA pall att stå på! Det blev några filmklipp jag monterade ihop till en youtube video.. Och var snälla, jag är ingen film eller filmediterings gud. 

Och missa inte att alla bilder går att klicka upp i större format!

About

No Comments

Leave a Comment