Fyndat på älska mat mässan

Förlåt för att ni inte fått några mässbilder tidigare, de kommer de kommer jag bara måste hinna med allt vardagsliv också. Så mycket att göra, så svårt att fokusera ibland undrar jag om jag inte har lite adhd/add problem eftersom jag har så svårt göra klart en sak och alltid har tusen projekt på gång samtidigt (årets överdrift men det är den känslan jag har).

Här kommer bilder på vad vi, min mamma gjorde mig sällskap på mässan efter pressfrukosten fyndade på mässan. Skönt ha sällskap när man inte är helt hundra frisk än.

Shopping på älska mat och vin mässan 2014

Shopping på älska mat och vin mässan 2014

Shopping på älska mat och vin mässan 2014

Shopping på älska mat och vin mässan 2014

Shopping på älska mat och vin mässan 2014

Fick en generös goodiebag från älska mat mässan, delades ut till alla som gick på pressfrukost. I den väldigt rosa påsen fanns;
1 nr av tidningen Äkta Mat (skriver mer om den längre ner)
stor inbunden kokbok Vintermat från Arla köket
Årets skörd äpplejuice från Kivik
Muscavado sirap från Dansukker
Malmö älskar mat knapp (berättar mer om knappen i ett eget inlägg)
+ diverse pappersmaterial om mässan, matveckan & matnatten i Malmö (som är imorgon)

Shopping på älska mat och vin mässan 2014

Shopping på älska mat och vin mässan 2014

I Kryddhusets monter (hemsidelänk) köpte vi strössel & topping till löjligt billiga priser, helt klart en av mina favoritmonters. Jag som brukade ha bara svartpeppar, grillkrydda & salt för sisådär 5 år sedan har sedan några år tillbaka ÖVERFULLT i kryddhyllan. Kryddor är skoj och spännande, men även saker att använda i bakverk eller på dom är superskoj och det finns kanske lite för mycket sånt hos mig.. Som om man skulle kunna ha för mycket av sånt?! Nää..

Shopping på älska mat och vin mässan 2014

I Dansukker montern fick man stor påse för 10 kr med (mer) muscovado socker, pekpenna, putsduk, recepthäfte, gympåse och wettex duk.

Shopping på älska mat och vin mässan 2014

I Älska Mat montern köptes det en 3 nr prenumeration för 99 kr (tror jag), fick första numret på plats + en goodiebag;
vindagbok, småkakor tjock receptbok, ett gratis nummer av vin, en äppelsort mutsu dricka + rabatt på knivbrev.

Äkta Mat är en tidning som funnits i 1 år nu och skriver om helt enkelt äkta mat utan tillsatser och märkliga E-ämnen. Hur man lagar mat från grunden, närproducerat, ekologiskt och så vidare. Har börjat bli mer och mer nyfiken på detta eftersom jag är allergisk mot så många (skit) ämnen. Ni kan läsa mer om tidningen här på deras webplats aktamat.se

Shopping på älska mat och vin mässan 2014

IMG_2645-blogg

IMG_2646-blogg

I Nammis monter med isländskt godis shoppade vi loss, 2 hg blandade lakrits godisar (som syster fick) och lakrits choklad godis åt mig, barsen är nya och väntar än på att provsmakas. Funderar på att spara det tills hela familjen lakritstokig är på samma plats 😉 Min familj är galen i lakrits, verkligen alla älskar det. Ni kan hitta dess återföräsljare om ni är nyfikna ni med på deras hemsida, nammi.se

Shopping på älska mat och vin mässan 2014

I Lakritsfabriken Ramlösas monster köptes Salt lakrits polkagrisstänger av mamma, ett nytt samarbete med Gränna. Fanns med söt lakrits också men de lät lite för sliskigt tyckte vi, men de kanske är jättegott det med(?).

Shopping på älska mat och vin mässan 2014

I Pralinhusets monter kunde man köpa 10 vackra (och goda) praliner för 50 kr, lite osäker på exakt vad hon valde lilla mamma men övertygad om att alla 10 smakar galet gott. Ni kan läsa mer på chokladhotell.se om deras produkter, de har även laktosfria choklad. Kommer foto på de i senare inlägg när jag bombar er med alla mässfoto jag tagit 😉

Shopping på älska mat och vin mässan 2014

Den obligatoriska osten, köpte två bitar av den förra året och den var så himla god så längtat efter den sen dess. Har inte sett den i mina vanliga matbutiker, men håll ögonen efter Lodigrana Bella Lodi. Och köp om ni snubblar över den (samt kommentera var ni hitta den till mig här på bloggen).

Självklart inklöp av té från James Tea monter på älska mat mässan

Från James Tea köptes det tre sorters te åt syster & familj;
vitt te från kina smaksatt med fläder och citron
roobios (rött te) från Sydafrika smaksatt med goji, schizandrabär, nypon & tranbär
grönt te från kina smaksatt med jordgubbar & champagne

Shopping på älska mat och vin mässan 2014

Och en himla massa kuponger, informationshäften etc att läsa i lugn och ro någon regnig dag 🙂

In English. Our shopping at the Älska Mat fair. So we did end up doing some thopping at the Älska Mat fair last friday, the first five photos are my press-goodiebag with a recipebook, news paper & some other things.

My mom bought lots of candy & chocolate, I bought two Islandic licorice & chocolate bars for a tasting at some point. I also bought a parmesan ”copy” from a district outside of parmesan in Italy, it’s devinde and I bought same cheese last year at the same fair (that’s how good it is), picked up some baking supplies and a news paper subscription with some freebies. Mom suprised my sister & family with lovely teas from James tea also. Photos from the fair will be out in the weekend I hope, got some work to put higher on the prio list since they pay.. And blogging don’t.

About

8 Comments

 • Anna oktober 30, 2014 at 19:56 Reply

  Hej Helen,

  Vilka fina saker du har fått i Goodiebag, väldigt generöst! Kul att ni hade det trevligt på mässan & tack för titten av bilderna . Även jättesugen på kola & choklad sås, även strösslar, praliner (jag är jättesvag för praliner) ,godis. De vita kulorna påminner Peps, jag har alltid varit galen i Peps & kan äta gränslöst mycket 🙂
  Är en galen ostälskare, så den skall jag hålla utkik om den finns i min matbutik ICA.. Finns den då
  hojtar jag till här 🙂
  Nu börjar Masterchef på trean med skrikhalsen Gordon Ramsay, kollar du den?

  God kväll , Anna

  • Helen Holmberg november 1, 2014 at 19:59 Reply

   Jo det var en väldigt generös goodiebag med en stor kokbok och tidning!! Arla, kivik, & dansukker är med och sponsrar mässan om jag inte minns helt fel, så blir väl naturligt att de är med och lämnar varuprover 🙂

   Jag är inte ett gigantiskt fan av praliner men mamma är galen i det, så svårt hitta som är 100% laktosfritt. De vita kulorna är lakrits & chokladkulor, jättepopulär kombination på Island. Tycker det är gott, men innehåller även de laktos, så man får va lite försiktig (tyvärr).

   Jag minns peps, brukade köpa i påsar på båten hem från Danmark, vita, rosa & turkosa tror jag? Gott med mint och choklad också!

   Jag tittar sällan på vanlig tv och har inte sett masterchef sedan första säsongen i Sverige. Har så svårt för att komma ihåg klockslag samt blir galen på alla reklampauser 😉

   • Anna november 4, 2014 at 11:57 Reply

    Jag har aldrig i hela mitt liv fått en goodiebag! Skulle ha varit jättekul att få uppleva det nån gång 😛
    Åren som jag har följt dig, så har du upplevt Goodiebag flera gånger , & det är så roligt att du får överraskade bud hem till dig.

    Det stämmer nästan, Peps är vit, rosa & mintgrön 😀 Jag kan äta massor av Peps, älskar mint & choklad. Förut på 90 talet fanns det att kunna köpa påse Peps, inte nu på många år, istället finns som lösgodis. GRR!

 • Anna oktober 30, 2014 at 23:51 Reply

  Kikade på härliga bilderna igen, & snappade upp en sak som du skrev som jag glömde att kommentera. Tänkte skriva men poff…
  Det där med närproducerat, ekologiskt & kravmärkt är oftast bra. Jag har ätit i några år, & är väldigt noga & försöker alltid att tänka på. För djurens skull, miljön & även oss människor för vi mår inte bra av att äta skit dvs besprutningsmedel, kemikalier m.m..
  Gäller även med hår & kropp, använder enbart Yvonne Ryding produkter & Body Shop.
  Tycker det är väldigt bra att du blivit mer nyfiken & tänker alltmer på det…. Gooo girl 🙂

  • Helen Holmberg november 1, 2014 at 20:02 Reply

   haha tack 😉

   Min makes brorsdotters make (uh krångligt) är kock på Helsingborgs bästa vegetariska matställe så man blir inspirerad och jag läser mycket. Försöker dra ner på alla onödiga ämnen, ibland är man dock lat och än är det dyrt med ekologiskt kött. Men just grönsaker, potatis, lök etc smakar så mycket bättre. Önskar vi hade större budget för allt.

   • Anna november 4, 2014 at 12:01 Reply

    Jag förstår din synpunkt / åsikt. Bra att du tycker att ekomat är bättre, & att dessa du skrev smakar mycket bättre. Tyvärr är ekologiskt ibland dyrt, men vi svenskar väljer alltmer ekologiskt. Läste om det några dagar sen, att det är stor skillnad nu idag mot åren före , att folket väljer alltmer eko/kravmärkt/närproducerat.
    Ibland kan jag även tycka att vissa är för dyrt, men vad gör man ?

    Toppen att det finns vegetariska matställe, det är det väldigt få som finns i hela Sverige. Det finns ganska gott om vegetariska mat/fik ställe i Stockholm, särskilt nära kusten. Den måste jag prova, har glömt vad det heter. Måste googla & leta.

 • CG november 1, 2014 at 17:09 Reply

  OMG! Vilken tur att jag inte åker på mässor, med tanke på allt gott som tydligen finns där 🙂
  Skulle gå upp i vikt, bara av doften….

  Ser iaf ut som det är gott!

  Kram ♥

  • Helen Holmberg november 1, 2014 at 19:52 Reply

   Hehe så illa är det nog inte 😉 Provsmakar inte så super mycket på mässor pga allergier, vill inte råka ut för laktosmage när man är iväg en hel dag hihi (akward känsla).

   Men himla roligt gå och sniffa, titta mm. 😀

Leave a Comment