Fredag med saltstänk i håret och sand under fotsulorna

Fredagmorgon i England vaknade jag upp efter att ha sovit oväntat gott, det var rätt skönt att ha en stor bred säng att bre ut sig igen. Så tack Andy för att du lånade ut din egen säng åt oss! Vi sov med öppna fönster och trots tågoljud och trafik så sov jag riktigt gott. Men tyvärr vaknade jag upp ännu hängigare, fullt utslagna munsår på både under- och överläpp samt riktigt ont i halsen.

Men trots halsont fick jag i mig TVÅ gigantiska crumpets, Så gott även om de inte var riktigt lika goda som hembakade, men det riktigt goda för att vara “köpe”.


Efter ett decenium nästan av prat om “full english breakfast” fick Andy äntligen bjuda maken på en traditionell engelskfrukost, notera baconet som inte alls ser ut som här Sverige. Ser ut som kotlettbacon man kan hitta ibland om man letar noga.

Bara måste visa världens mest pittoreska och söta bakgård som man skymtar från Andys köksfönster, verkligen kontrast mot både London och min egen köksutsikt.
Efter frukost och duschar tog vi en promenad i centrala Market Rasen, först kikade vi in i butiken under vår kompis lägenhet som är en köttbutik. Fick lite känslan av att åka bakåt i tiden, till man var liten och besökte Helsingör. Efteråt besökte Garnetts (länk) en charmig liten godisbutik som funnits i över 100 år, om jag inte varit så förkyld hade jag gärna köpt och provat lite av varje. Nu blev det bara inköp av dryck och fascination över alla sorters konfektyr jag aldrig tidigare sett. Blev även ett snabbt besök på det lokala lilla apoteket, för munssårssalva, nässpray och lite annat.

Charmig pub Aston Arms, ska tydligen vara riktigt gammal. Vi besökte inte den även om vi hade tänkt göra det på lördagskvällen (men vi orkade inte då).

Bedårande St Thomas kyrka, alltså kolla på detaljerna och tornet, ligger mysigt inbäddat också.

Prästbostad förr i tiden om jag minns rätt, tror det är dagverksamheter för kyrkan numera.

Vi letade efter ankor, måste faktiskt säga att Market Rasen är riktigt charmigt och har underbar karaktär med alla gamla hus.

St Thomas kyrkan skymtas bakom träden, mörka moln tornade upp sig över oss.

Fantastiska detaljer, är helt kär i dessa byggnader. Nästan alla hus har entré direkt ut mot vägen, det ser man sällan i Sverige (tycker jag).

Sedan tog vi och hoppade in i bilen och åkte på felsida av vägen igen.

Här har vi kommit fram till Skegnett ytterkanter och det är parhus efter parhus i det oändliga. Verkar vara en populär bostadstyp i dessa delar av England åtminstone. 

Äntligen framme vid Piren i Skegness och jag såg för första gången i mitt liv Engelska kusten.

Entrén till det som officiellt räknas som Skegness Pier (pier är pir), som hämtat ur en gammal engelsk film.

Jag tog mig sakta ut på piren som svävar en bra bit ovanför marken, såg så charmigt ut med det äldre paret på bänken.
Lååång pir, jag höll mig till mitten biten där man inte kunde se marken under men var ändå lite mesig.

Förevigade besök vid havet ögonblicket med maken, inte så lätt det där när man är gift med någon som är 30 cm längre. Får nog addera selfiepinne på önskelistan!

Mörka moln på himlen men vi hade faktiskt riktigt bra väder när vi besökte Skegness, trots att det var rätt tidigt på dagen var det gott om folk där redan. Och det var så mysigt med alla som lånade stolar och satt längs med däcket, tror aldrig jag sett ett liknande koncept i Sverige faktiskt.

Sedan besökte vi en av alla arkadhallarna, inte riktigt vår grej att spela på sånna maskiner men kul att titta. Har aldrig i mitt liv sett så många olika sorters arkadspel under en dag, Liseberg, Tivoli, Bakken & Gröna Lund sammanlagt skulle inte ens täcka hälften av alla maskiner. Galet!

En byggnad till med arkadspel.. Notera det märkliga namnet Pleasure Beach.

Utöver piren och alla arkadhallar fanns det även gott om karuseller, perfekt nöjespark för barnfamiljer.

Obligatorisk vi är på strandenfika glass med belgisk våffla och chokladsås, delade en med maken och den försvann snabbt.

Andy beställde varma nyfriterade munkar med mjukglass och någon bärsås, aldrig sett den kombon tidigare men var gott det med (fick provsmaka en hörna).

Vi gick ner på stranden och fascinerade av åsneridning som verkade vara fullständigt naturligt och har alltid varit här. Super udda, i bakgrunden skymtas nöjesparken.

En märklig rondell med ett klocktorn och gott om fiskställe att äta Fism & chips på.

Vi besökte fler spelhallar, Space Invaders var lite nostalgi från barndomen.

Så häftiga hus, älskar arkitekturen så mycket.

Sedan gick vi tillbaka till nöjesparken och tog en sen lunch – tidig middagspaus, provade den lokala “äkta” engelsk fish & chips.

Så här såg en portion ut, potatisen var bland det äckligaste jag provsmakat, fisken var okej men väldigt fet. Egentligen ska man ha vinäger till och salt, men jag åt bara lite grand av rädsla för att magen skulle få spader av fetthalten på maten.

Efter ett par varv till började vi leta oss tillbaka mot bilen, solen hade kommit fram ordentligt och jag var bara tvungen ta en bild på piren i solljuset.

Så otroligt vackert så var tvungen att ta lite bilder för att komma ihåg och visa er. Sedan gled en väldigt trött Helen ner i vår lyxiga hyrbil.. 

Vi tog en liten turisttur på vägen tillbaka genom lite olika områden, här stannade vi för maken ville prova flyga drönare (var dock lite blåsigt). Men jag drog upp kameran och tog lite foton, för det kändes så idylliskt som ur ett avsnitt Hem till gården minus all drama.

På vägen hem körde vi förbi Tesco, männen i sällskapet var inte så hungriga så vi tänkte att vi kunde provsmaka lite olika saker och skippa middag. Vi köpte glass, hittade häagen-dazs glasspinnar och drägglade över alla sorter som vi inte har i Sverige. Tror faktiskt sorbet, frukt- och caramellkollektionen sålt i Sverige med. 

Hittade Kleenez mansized i butiken.. För mancolds? Och toapapper med kokosolja, tror aldrig jag sett toapapper med någon form av doft i Sverige. Men våtservetter har jag sett med olika dofter dock inte just kokos där heller. Plus poäng till England där!

Jag älskar popcorn men brukar avsky karamelliserade popcorn men det här märket jag hittade var så gott att jag tömde hela påsen. Själv. Hoppla!

Och så provade vi lite Scones, så gott! Tänk er en klassisk svensk scones men sötare lite som en mandelkubb så har ni hur en engelsk Scones smakar. Och de fanns i olika smaker, med blåbär, rusin och utan något alls. Kvällen spenderade vi med att mumsa på godsaker och prata skit. En trevlig kväll där jag trillade i säng rätt tidigt och vår värd med som hade en tidig jobbmorgon dagen efter.

About

No Comments

Leave a Comment