Finaste fotoboken

Annsofie & Andrés fotobok fullproppat med bröllopsbilder

Har gjort min första fotobok baserad på fotona jag tog på Annsofies & Andrés bröllopsdag (makens brorsdotter & make), den perfekta bröllopspresenten tänkte jag! Slutresultatet blev helt fantastiskt bra och det ser verkligen ut som en riktig bok, inget att anmärka på kvalitén alls. Haft mina farhågor om att det skulle inte bli lika bra bildåtergivning som riktiga foto och inte få samma magiska känsla som foto i ett album man själv klippt och klistrat, men jag kan konstatera efter att ha bläddrat i genom boken ett par gånger att jag är VÄLDIGT nöjd!! Och det kommer nog produceras fler böcker i framtiden 😉

Min fotobok är gjord via icafoto.se /photobox.se och storleken jag valde heter ”FOTOBOK PRESTIGE A4, använde ”bara” 26 blad men eftersom mallarna för böckerna innehåller så man kan ha 1- xx foto per sida så fick nästan alla bilder plats jag tog. Tyckte inbundet skulle bli finast, men det finns billigare böcker att välja också.

Minus med att göra fotobok? Leveranstiden stämde inte med de löfte som stod på sidan om 4-5 dagar, tog nästan 2 veckor. Systemet för uppladdning och hanteringen av fotona kändes väldigt rörigt, jag har stor skärm 24″ och gränssnittet fyllde upp en femtedel av min skärm.. Lite synd för det skulle vara lättare att skapa böcker om det var bättre överblick. Sen fanns det många, många olika färdiga mallar och layouter för böckerna men kräsen som jag är körde jag på vartannat uppslag svart och vitt samt gjorde mina egna fotorutor – vilket jag älskade att man fick göra!! Sen kändes det lite fult att behöva betala extra för att slippa reklam på baksidan av albumet.. Bokens totala kostnad med porto & borttagning av photobox loggan blev ca 450 kr, vet inte vad det kostar på andra ställe tyvärr.

Men trots allt negativt är jag nöjd och nöjdast är brudparet, det är viktigast för mig!

About

No Comments

Leave a Comment