Fem vardagar på en vecka 

Grönskande träd utanför Mörarps kyrka

Vacker vårdag i ett blommande Mörarp

Vacker vårdag i ett blommande Mörarp

Vacker vårdag i ett blommande Mörarp

Vacker vårdag i ett blommande Mörarp

Sydde på min nya symaskin

Mammas fina blomma som blommar

Den här veckan har gått i rasande fart,  en blandning av mens- och muskelvärk, tid med familjen, pyssel & utflykt.  Lite för mycket av det goda stundtals men vad gör det?

Min måndag bestod av att försöka blogga och instagramma ikapp, lite onlineshopping Pratade med en kompis som jobbar för mycket så vi har inte hörts av på länge. Tvättade tvätt och disk, så där lagom dag med lite av allt.

Tisdagen sken solen och lilla Mörarp visade sig från sin finaste sida, tog några bilder på vägen hem till mina föräldrar. De bort fem minuter bort men gott om fin grönska, lite blåsigt och kallt men vackert. Sedan hade jag en ny symaskinslektion, om några veckor ska ni få se vad jag ägnade lektionen åt.

Hämtat upp två stora leveranser från Matamart.se

På onsdagen kom två efterlängtade paket från matsmart, fullmatade med massa gott. Tycker synd om min stackars make som fick stå för bärandet själv då jag haft galet ont i höft/ryggmusklerna (verkar få det varje mens).

Som ni ser är jag väldigt förtjust i Nicks kexbar, de är på 200 kalorier/styck så de får ett ”ok” att äta ibland stämpel på sig. Och av alla färdiga shakes är det bara Naturdiets chokladsorter som är riktigt goda, jag avskyr yoghurt-kvarg så jordgubbsshakes är enbart till maken. Ska ta mig i kragen och göra ett inlägg med mina favoriter och andra måltidsersättningsprodukter jag provsmakat. Ett brutalt ärligt inlägg.  😳

Årets förhoppningsvis enda tandläkarbesök skedde i torsdags för mig, råkade bita av en bit av en lagning i höstas.. Och väntetiden till tandläkaren är helt galen så väntat länge, men det är skönt att ha tandläkaren ute på Väla numera. Så mycket lättare få fatt på parkeringsplats. Och maken hade tid hos tandhygienisten samtidigt. Två flugor i en smäll, är det inte så man säger?

Efteråt belönade vi oss själva med ett Emporiabesök med storasyster. Fikade på Espresso house, provsmakade deras mudcake som var en besvikelse. Det märktes väldigt tydligt på smaken att den var bakad på olja och inte smör, ett riktigt botten napp. Deras vaniljmuffin med citroncheesecake var desto bättre, eller det tror jag eftersom jag provsmakade bara en liten hörna på systers.


Att både Söstrene Grene och Sweet Love Sugar finns på Emporia är väl det bästa med stället om ni frågar mig. Hade kunnat spendera en timme till i båda butikerna, älskar verkligen dom! Fick dock behärska mig och köpte bara EN papperstejp på förstnämnda butik trots att jag bara hann kika hastigt såg 15 olika designer/mönster..

Och jag nästan skuttade av lycka när Sweet Love Sugar hade en Gilmore Girl figur kvar.. Och det var min Sookie!! 😍 Så jäkla glad jag blev. Har sagt det förr men Melissa McCarthy är helt enkelt lysande som Sookie och jag känner igen mig själv så väl i karaktären..

 

Återhämtning låg på fredagsschemat då jag fick värsta nässelfebern på torsdagskvällen. Stora blåsor på halsen och över delen av bröstkorgen.. Så drackbetapred och smörjde med kortisonsalva, kortisonsmörjandet fick fortsätta även på fredagen. Var helt slut i kroppen på fredagen så blev mest lite småbloggat på andra sidan. Energin räcker inte så långt som jag skulle önska, men det är värt att vara trött när man fått känna sig vid liv en dag.

Med fredagsposten kom en fin glossybox, tyckte om färgskalan som passade humöret. Blev omedelbart kär i Footmender, den här fotkrämen ska jag köpa hem för mina fötter känns babymjuka efter ett par dagars användning. ST. Tropez verkar lovande med och mascaran också,

Är ni sugna på att prova eller ge bort en glossyboxprenumeration så får ni 25% rabatt med rabattkoden MORSDAGADT (giltig till 28 maj efter det får ni 12% rabatt med koden ADTRACTION12). Köper man en årsprenumeration blir det bara 81,20 kr per box. Ni kan läsa mer/beställa på glossyboxhemsida.

About

2 Comments

  • Tant Sviskon maj 16, 2017 at 06:47 Reply

    Vad lustigt att gå in på din sida och se din Sookie-figur! Jag har aldrig sett Gilmore Girls förut, men bestämde mig hux flux för att köpa hela boxen så nu har jag tittat på halva säsong 1 sedan i fredags och den är verkligen bra! Är ckså ett Melissa McCarthy-fan!

    • Helen J Holmberg maj 17, 2017 at 00:29 Reply

      Melissa är fantastisk! En gud i köket som Sookie (jag är väl kanske inte en gud..) men jag är lika disträ och fumlig, troligen livsfarlig för mig själv ibland. 😀 Glad att du gillar serien, den har varit en av mina favoriter SÅ länge!! Och tack för kommentaren & titten 😀

Leave a Comment