Det bästa med sommaren komprimerat på tre dagar

Gruppbild på syskonbarnen

Liten brorsson i poolen för första gången

Riktigt god krav märkt Änglamark glass utan tillsatser

Weber grillen fylld med ytterfile till middag

Det bästa med sommaren är lata, lediga dagar med sol, bad, grilla, äta glass, umgås med maken, alla fyra syskon och fem syskonbarn hos mina föräldrar.

I onsdags anlände Stockholmarna, på fredagen kom Malmöiterna och Göteborgsborna – lägligt nog kom det även helt underbart väder. Tropisk värme och äntligen badvärme så poolen fick massor av kärlek, så den skulle bli badvänlig igen. Den har blivit rejält försummad under regnperioden. Så en ph balansering, chocklorering och dammsugning så var den redo för julis första dopp.

Och ett dopp blev många dopp, i många timmar i stekande sol med ej vattenfast solskydd (så hunnit bränna mig med). Underbart att få slänga sig i poolen och familjens minsting våga sig nästan på ett riktigt bad, fasters mage var sittvänlig och jag var tacksam att vattna med hans mini vattenkannan (såg ut som dränkt katt typ)!

Vi passade på att fira födelsedagsbarnen, 1-2 månader i förskott med tårta (ananas och choklad). Vi grillade varje kväll, avnjöt maten i trädgården och sorlet var högt.. Helt enkelt tre perfekta dagar med några av de bästa som finns.

Jag gav mig på projektet att försöka föreviga alla fem syskonbarn på en bild samtidigt (vi ses så sällan alla på en gång så ville passa på) men är man 2 år är det inte alls kul att sitta still. Så det blev lite så där med den idéen..

Sista kvällen provsmakade vi ekologisk glass efter vi grillat, nu har jag mest ätit laktosfri glass sista decenniet men oj så god Änglamarks glassen var. Personlig favorit är jordgubben, riktigt god och utan läskiga tillsatser (det gillas). Ett av våra nya grillfavorit tillbehör har Pekas nya färdiga potatisprodukter med smak av rosmarin blivit. Bland de godaste i potatisväg jag någonsin ätit.

Nu är klockan sen och huvudet trött, så kudden väntar på mig.

About

No Comments

Leave a Comment