Äntligen vårväder och påskledigt

vårblommor i svärmorsträdgård i påsk

vårblommor i svärmorsträdgård i påsk

Först av allt vill jag önska er alla en god fortsättning på er påskhelg, för oss blir det här starten på en veckas semester så det är extra lyxigt. Och kan jag bara få säga att det är tokigt hur fort vädret kan slå runt på våren, från snö på morgonen förra veckan och nu så varmt att jag satt ute hela påskafton i svärmors trädgård utan ytterkläder (och jag var varm!).

I år spenderade vi påskafton med makens mamma & make, min svåger med familj och hans svärföräldrar samt några andra släktingar. Jag hade lyxen att att få börja dagen med att sova ut, en härlig lång sovmorgon. Jag tror jag sov runt tio timmar totalt, vilket behövdes för natten innan höll min laktosgriniga mage mig vaken väldigt länge. Och när jag väl vaknade upp var jag var väldigt tacksam över att ha tillagat Janssons Frestelse (receptlänk) kvällen före..

Jag kunde så klart inte motstå att ta tillfället i akt att försöka ta lite foto på den nya grönskan när vi var iväg, för hur mycket jag än hatar pollen så älskar jag våren. När världen går från grått till grönt och skönt (åh så fånigt men det är sant). Det blev mycket småprat och njutande av sol, värmen, sällskapet och lite påskmat. Är inte en fantast av varken jul eller påskbord så jag höll mig till min hemlagade Janssons, som var osedvanligt snäll i smakerna (jag föredrar mer ansjovis personligen) och några köttbullar stekta i laktosfritt smör. Allt för att undvika mer magont, finns inget värre än att vara iväg och så dör magen på en.

Det var inte alls dumt att komma hemifrån några timmar och träffa ”familjen”, för jag antar att dom kan kallas för min familj med efter 17(!) år tillsammans. Men det var ganska så skönt att få komma hem, trött och lite hängig som jag var och bara kura ihop sig i soffan och vila. För påskdagen innebär nya event med min familj istället.

About

No Comments

Leave a Comment