Nittioett år och tolv dagar senare

Som nybliven amatör släktforskare är det lätt att dras med in i en enskild persons ättlingar, sedan helt plötsligt växer trädet ut under denna ättling. Hen fick troligen mer än ett barn (som är min anfader) och dessa barn har sedan i sin tur skaffat barn.. Ni anar kedjereaktionen här?

Det är fascinerande och lite svårt att ibland veta hur man ska systemerare upp sitt sökande för att vara som mest effektiv.  Man kanske inte ska vara så effektiv och bara njuta av upptäcktsresan?

En av mina små upptäckter var min farmor och farfars bröllopsdag, nittioett år och tolv dagar före min egen. Så vanligt känns det inte med december bröllop, deras var den 9e december 1922 och vår 21 december 2013. Extra kul att jag har ett foto från deras bröllopsdag, Ellen och Ernst finklädda och så fina. ♥

Bild två är på farmor från ett annat tillfälle, läckert med de små pappkorten fotona sitter på. Måste se till att skanna in alla som finns i familjens ägo, får nog flytta runt lite så jag får skannern bredvid datorn ett tag.

About

No Comments

Leave a Comment