De 9 mest gillade bilderna från instagram 2021

Helen J Holmberg - årets favoritbilder från instagram
Låt mig börja dagens väldigt slumpmässiga blogginlägg med att önska dig/er som läser en god fortsättning på det nya året, hoppas att ni hade en fin jul och fick lite vila från all vardagsstress. Och är det bara jag som har svårt att fatta att det redan är 2022, ett år till med covid har passerat, ytterligare en jul har gått och jag är inne på år två av att leva potatisfritt. Det känns som det var igår jag skrev inlägget om det – ett år med potatisallergi och nu kan jag snart göra en uppdaterad version om två år utan potatis (om någon undrar så saknar jag potatis nästan varje dag fortfarande).

Så idag tänkte jag dela med mig av de nio mest gillade bilderna från min instagram, många lägger ut ett inlägg vid nyår med ”bestnine” men jag lyckades inte få funktionen att fungera på några hemsidor och det är nog mitt eget fel som är lite ”nojig” över att låta sidor på nätet få tillgång till mitt instagram konto. Så jag gjorde en manuell version, under 2021 lade jag inte ut så många bilder som jag brukar så det gick fort att leta upp de mest gillade bilderna. 

Bild 1) Den sjunde maj fick jag äntligen min första covid-vaccindos, det var lite omständligt att behöva åka till Helsingborgslasarett personalvaccinations lokaler men glad att blev inkallad tidigare på grund av min asthma etc. För ett par dagar sedan fick jag min tredje dos, tacksam för skyddet som det ger mot svår covid. 

Bild 2) I april gjorde jag klart min första diamantmålning – en söt grå nalle (Tatty Teddy) med blommor. Diamond paintings / Diamond Dotz kallas det också för, som pärlplattor fast betydligt mindre pärlor. 

Bild 3 & 5) I december ramade jag in min andra diamantmålning, en tuff katt i ”steampunk” stil, blev otroligt nöjd med IKEA ramen som verkligen framhävde motivet på bästa sätt. På bild 5 ser ni en närbild av samma kattmålning, här hade jag köpt ett verktyg med lampa i spetsen och det var en rejäl uppgradering för mitt pysslande just då. 

Bild 4 & 7) I september fick jag en Filofax Clipbook av maken, en kalender med ringar i så man kan sätta i och ta ur blad. Och jag kan designa mina egna inlagor för kalendern, jag använder det som min nya bullet journal bok. Tror att det får bli ett separat inlägg på det här. Men jag älskar det – en bra investering!

Bild 6) I början av april provade jag att laga en tysk favorit – currywurst hemma och det blev så gott. Ett recept bör dyka upp på bloggen någon gång ”snart” (jag måste bli bättre på att blogga recept). För er som inte vet så är currywurst enkelt förklarat korvskivor i en curry-ketchup sås. Serveras med bröd eller pommes frites ofta på snabbmats ställe i Tyskland. 

Bild 8) Har experimenterat med ännu ett pizzarecept, denna gång från Hoagiebröd killen Ethan (videolänk). Helt klart nya favoritpizza bottnen, så sjukt gott och jag älskar den krispiga tjocka bottnen. Fyllningen på pizzan är köttfärssås, bbq sås och en mozzarella  & parmesan ost. Så gott och ska självklart översätta receptet vid något tillfälle.. 

Bild 9) Bakade gigantiska kardemummabullar med vaniljfyllning, vansinnigt goda dock osäker på vilket bullrecept jag använde här men tror Roy Fares sticky buns recept (det är mitt favoritrecept numera, bulllänk). Dock gör jag min egna smör – vaniljsocker – florsocker blandning och har i men nån gång ska jag prova med mandelmassan (men inte med russin).

Nyårslöfte 2022
Skriva fler blogginlägg så hoppas vi hörs av snart igen. 

Följ gärna mig på instagram: instagram.com/helenholmberg
About

No Comments

Leave a Comment