Torsdag, Wienerschnitzel
Dagens middag: Wienerschnitzel med potatisgratäng och café de paris
Trevligt med lite vardagslyx ibland, även när man är ur gängorna och förkyld
Ingredienser
400 g kalvinnanlår
2.5 dl vetemjöl
2.5 dl ströbröd
2.5 ägg
smör och matolja
salt och pepparWienerschnizel (”lånat” från recept.nu )
Be gärna din styckare att skära upp och banka ut schnitzlarna. Skär annars ut, beroende på storleken på innanlåret, 2 – 2,5 cm tjocka skivor tvärs över fibrerna.
Skär upp en tjockare plastpåse och lägg in köttet, banka med en kastrull eller liknande tills skivorna blir ca 5-8 mm tjocka.
Häll upp vetemjöl på en tallrik och smaka av med salt och peppar. Häll sedan upp ströbröd på en annan tallrik och kläck upp äggen i en skål/djup tallrik.
Börja med att vända köttet i mjöl, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Se till att det blir rikligt av allt och att det täcker. Lägg sedan dom panerade schintzlarna åt sidan för att ”torka” innan stekning.
När du steker skall du ha hälften matolja och hälften smör och medelvärme i pannan så det inte bränns.
No Comments