Söndag

Dagens middag: Stinas köttfärslimpa med gräddsås och kokt potatis

Hälsade på mina föräldrar idag och sambon passade på att byta till sommardäck, håller tummarna att det inte blir mer snöoväder nu! Söta mamma bjöd på klassisk söndagsmiddag så himla gott, tack mamma. Hunnits träffa Maria också idag, vi bytte kläder med varandra 😉 Min underbara röda klänning har fått ett nytt hem som jag tror kommer älska den lika mycket som jag gör. Tur jag har min nya klänning att trösta mig med..

Jag la upp ett inlägg på bloggen tidigare idag, antar jag retar upp för många med min viktnedgång och dåliga matvanor. Så tog bort det, jag tänker inte lägga energi på saker som inte är värda det. Inlägget är nu ändrat till privat och inte publikt och jag tänker inte publicera onödiga kommentarerna som upprörda läsare postat på det. Inte för att jag inte kan stå för mina val utan för att mitt liv är i förändring konstant.

Det tar lång tid att bryta gamla vanor och skapa nya, jag är inte perfekt och jag lär mig hela tiden vad som fungerar och inte fungerar för mig. Jag mår bra förutom allergier som spökar, jag går ner i vikt genom fasta matrutiner, mer motion och rörelse och genom att nästan helt utesluta bröd i min dagliga kost, undvika godis och läsk förutom lite på lördagar. Jag äter kolhydrater och vägrar att gå på LCHF eller GI dieter, jag har någorlunda koll över konsumtion av kalorier per dag och håller de i en sund balans.

Det går UTMÄRKT att äta all mat man vill och gå ner i vikt, men man kan inte göra det alltid. Och jag gör det inte alltid! Dessutom sparar jag in mängder av kalorier genom att aldrig dricka alkohol. -31.8 kg är i mina ögon ett väldigt bra måttresultat på att det här fungerar för mig. Det här är ingen tillfällig fas i mitt liv där jag tänker rasa i vikt, det här är för resten av mitt liv och jag vill inte tappa gnistan eller lusten genom att tvinga mig avstå från allt i livet som är gott. Balans är nyckelordet, jag har hittat den och jag hoppas alla de som söker bloggen för inspiration också hittar sin balans.

Till er som lämnade fina kommentarer, tack! Till övriga ledsen att jag upprör er så men vill man komma med kritik är det bättre att vara konstruktiv, så otroligt mycket mer gångbart än ogenomtänkta elakheter.

About

5 Comments

 • Mattias april 11, 2011 at 13:48 Reply

  Bry dig inte om vad dom säger, detta fungerar uppenbarligen för dig så då är det självklart rätt väg för dig. Kritikerna är bara avundsjuka för att du kan hitta och hålla en jämn nivå men inte dom. Man måste få leva och unna sig saker annars kan man lika gärna lägga sig ner och dö.

 • Helen april 11, 2011 at 15:39 Reply

  Tack älskling <3

  MiniZillen, skrev svar i inlägget efter åt dig 🙂

 • Linda april 11, 2011 at 15:50 Reply

  Det är ju knappast du som ska ändra dig. Precis som Mattias skriver det funkar för dig och det är väl huvudsaken. Jag håller helt och hållet med dig om att man ska nog inte bannlysa något utan kunna äta av allt fast med måtta.
  Hoppas dock jag inte missar något genom att inte ha inloggning till dina privata inlägg jag uppskattar din blogg 🙂

  • Helen april 11, 2011 at 15:59 Reply

   Har bara ändrat 1 inlägg till privat, men sätter nog det som publikt igen. Kram och tack för dina ord.

 • MiniZillen april 11, 2011 at 14:50 Reply

  Hur kan man se provata inlägg?

Leave a Comment