Tjuvkika in i min Bullet Journal för februari

Bullet Journal på svenska med Helen J Holmberg

Bjuder på en inblick i hur februari ser ut för mig i min Bullet Journal. 

I mitten på januari fick jag ett välfyllt kuvert fullmatat med fina och kul klistermärken (länk). De har så sakteliga smugit sig in i min Bullet Journal, först som dekorationer på veckouppslag och även på månadsöversikten. Slutligen även som en del av framsidan på månaden Februari och Mars (som ni kan se sist i inlägget).

Nu blir det rörigt men tänkte slänga in en snabb kommentar om vad Bujo/ Bullet Journaling är. Så för er som undrar är alltså Bullet Journal ett system för att organisera upp sin tillvaro, originalet utgår ifrån att man organiserar upp livet med punktlistor där olika punkter används för att markera olika sorters aktiviteter och prioriteringar. För mig är det rörigt att hålla reda på alla olika sorters “nycklar” (nycklar kallas de som förklarar vad de olika punkterna står för), så jag har förenklat för att hitta vad som passar mig. Vill ni veta mer kan ni läsa på officiella Bullet Journal hemsidan (länk).

Men tillbaka till min framsida för månaden februari, jag inte målat mycket frihand på äldre dagar (vuxenmålarböcker räknas inte!). Så jag “fuskade” och gjorde något väldigt enkelt, utgick från vad som var mitten av sidan, ritade först en cirkel, justerade och ritade två cirklar till som sticker ut runt om kring första. I med månadens namn, dekorerade med stickers och sedan fyllde jag i alla prickar som finns på bladet. Jag har en prickig Leuchtturm, så tre olika nyanser på grått och prickade mig runt. Det blev effektfullt och jag är genuint supernöjd för första gången.

Bullet Journal på svenska med Helen J Holmberg

Jag ritade faktiskt upp startsidan för månaden februari och mars så sent som igår, månadsöversikten kom upp redan i mitten på januari. Hade mycket tid för pyssel, måla och pilla när jag var så hiiimla förkyld. Jag använde en boxad layout precis som för januari månaden, där jag la till rutor på sidorna för; födelsedagar, bästa minne, små saker att minnas.

Rutorna att skriva i för varje enskild dag är 2,5 x 2,5 cm stora, sen har jag målat i tunt med rosa färgpenna och dekorerat med många klistermärken jag själv skrivit ut. Jag kunde målat, men jag har försökt det förr och jag blir bara frustrerad på mig själv och då vill jag inte använda boken alls.

Bullet Journal på svenska med Helen J Holmberg

Jag hittade en layout på pinterest med 7 boxar för varje dag, efter att ha använt det sedan 8 januari är jag helt fast. Tidigare gjorde jag dagliga punktlistor, men har gått över till veckovis för att slippa skriva om och strycka när en dag råkar vara en dålig dag för mig hälsomässigt eller saker kommer i mellan.

Sen försöker jag sänka kraven på mig själv, jag blir lätt sönderstressad när jag vill KLARA göra ALLT på en gång. Och då blockerar jag, får inget gjort och kan stirra på skärmen i timmar. Vilket är totalt slöseri med min tid och energi. På högersidan anger jag alltså bara tider som ska passas, makens schema/tider, blir ofta en mini summering av dagen “dagbok”.

Så istället har jag flyttat över saker till veckan på vänstersida, just på detta uppslag har jag flera viktiga födelsedagar (mamma & storebror + svägerska) så jag fyllde upp med ett gratulationskort-stickers jag själv gjort. I vanliga fall brukar jag nöja mig med;

 • matsedel – för att veta vad vi ska eller har ätit (extra bra för när man inte hinner blogga/instagramma direkt)
 • att göra hemma (här hamnar alla vardagssaker som jag gör varje vecka); byta sängkläder, tvätta, etc
 • handla; vad som behöver handlas, kan vara läkemedel också (dessa för jag även in i google keep handlelistan)
 • stora projekt, mellan projekt och små projekt

Bullet Journal på svenska med Helen J Holmberg

Ett stort steg i att bryta ner “jag måste för mycket” stressen är att dela upp veckan i 9 projekt, 3 stora, 3 mellan och 3 små. Dessa projekt är inte saker såsom tvätta strumpor, utan mer saker som inte ingår i vardagen. Tex städa igenom strumplådan och släng alla trasiga strumpor kan vara ett litet projekt, klä om soffan klart räknas som ett stort.

Det är så befriande att kunna se hur jag klarat av projekten, att sätta rimliga mål. Sedan jag började med det här för mer än en månad sedan har jag sakta börjat få kontroll på mitt hem och mig själv. Jag orkar blogga, för hjärnan går inte på högvarv.

Bullet Journal på svenska med Helen J Holmberg

Jag blev så förtjust i hur februari startsidan blev, så jag vidare utvecklade den för mars. Här med fjärilar och en adderad mini månadsöversikt. Även här lekte jag med tre nyanser på tuschpennor för att få effekt på prickarna.

Hoppas ni tyckte om att få tjuvkika, hoppas det kan inspirera! Och har ni frågor, så ställ gärna dom här eller på instagram.

About

4 Comments

 • Sandra Petersson februari 5, 2018 at 11:08 Reply

  Snyggt!

  • Helen J Holmberg februari 5, 2018 at 17:39 Reply

   Tack så mycket Sandra!

  • Susan Alatalo december 21, 2023 at 12:24 Reply

   Jag har försökt flera gånger… men bilderna kommer aldrig upp… Synd!
   Men jag har också hittat denna roliga hobby.
   Borde kanske börja blogg snart igen.
   Ha det fint!
   Sussie

   • Helen december 23, 2023 at 01:38 Reply

    Hejsan, jag har haft lite problem med bilder som “försvunnit” när jag bytt webhotell för min blogg 🙁
    Med blogginlägg från 2008 och framåt, så kommer det ta en stund att komma ikapp. Men för din skull ska jag leta igenom hårddiskarna och se om det inte finns här någonstans så du kan få se fotona från min bulletjournal! Jag har en paus själv från det, köpte en färdig weekly journal planner som jag kommer blogga om snart. Tack för din kommentar och jag ska leta upp dom åt dig.
    God Jul från mig till dig!

Leave a Comment