Smakbox Sommarfest bilder & åsikter

IMG_4449-blogg

IMG_4450-blogg

IMG_4451-blogg

Det var meningen ni skulle fått dessa foto redan i fredags.. Men så har ögonen bara bråkat med mig, tog kortison och det börjar bli bättre men så var det Emmas student och igår handlade jag.

Det tar på krafterna att gå på två sorters antibitoika 😉 Mennnnnnn! Nu blir det bildbomb på senaste smakboxen med tema sommarfest (hittar inte bilderna på första boxen tyvärr).

Det var en rejält fullpackad låda som maken fick hjälpa till att bära hem förra veckan, tung med!

IMG_4481-blogg

Här försökte jag få med allt på en bild, inte det lättaste! Lådan var fullmatad med massa spännande att prova. Kommer mer information nedan vid varje enskild produkt.

IMG_4473-blogg

Från Malmö Chokladfabrik (kul med choklad från Skåne när man är skåning) en ekologisk 70% choklad. Vi har inte hunnit provsmaka detta choklad än, blir kanske av till helgen?

IMG_4465-blogg

Mörk & ljus Riesen kola, mjölkchoklad överdragen kola var riktigt gott. Lite mer lättsmält om man tycker den mörka är lite för bitter. Men originalet som jag provat förr är och förblir min favorit.

IMG_4467-blogg

Från Nellie Dellies crispy raspberry dark chocolate. Det låter fräscht med mörk choklad med riktiga hallonbitar i, ska bli intressant att provsmaka.

IMG_4457-blogg

Ny kolsyrad Sprite med smak av mynta har jag velat prova ett tag. Spännande med mintsmaken, dessvärre lät det mer spännande än det var. Det smakar mest som vanliga Sprite med en märklig bismak. Maken var dock mer positiv till den, så kanske jag ger den ett försök till igen i sommar.

IMG_4456-blogg

Ekologisk Citrus måltidsdryck  från Kivik, vi har faktiskt glömt bort den här i kylen. Passar kanske gott till helgens kommande grillning eller att blanda drinkar på? 😉

IMG_4455-blogg

Ännu en nyhet från Coca Cola bolaget – kolsyrad äppledryck som går under namnet Appletiser. Frisk och god, väldigt snällt kolsyrad och känns helt enkelt lite lyxigare att servera till sällskapet än klassisk äpplemust. Fylligare smak än klassisk cider och dessutom två tummar upp för att man inte tillsatt socker eller färgämne! Kommer garanterat köpas fler gånger i sommar / framtiden.

IMG_4463-blogg

Från Zeta en rökt olivolja, vi har inte hunnit med att prova denna olja än. Men det låter spännande med en rökig karaktär, tummen upp för att den dessutom är fri från tillsatser och aromer.

IMG_4459-blogg

Från Ponti som är Italiens största tillverkare av balsamico kom en produkt som är en blanding av balsamico och sojasås. Låter galet spännande, den här kombinationen och jag ska nog komma på något gott att prova den till. Man kan servera den som den är eller värma den.

IMG_4461-blogg

IMG_4475-blogg

Från Santa Maria en burk med Red Hot Chili flakes och en Chipotle & citrus rub. Kryddburken äger jag faktiskt sedan tidigare, rub kryddningen blir ny för mig dock. Jag gillar att använda Chili flakesen när jag gör marinader till grillspett. Tycker det ser så snyggt ut med chili flingorna.

IMG_4458-blogg

Från Blå Band en ny sås Aiolo, Garlic & Mayo som blev makens favorit i boxen direkt. Kraftig vitlökssmak så inget för den mesiga! 😉 En tumme upp för att det är en låglaktosprodukt, med rapsolja som bas. Kommer försvinna snabbt under sommarens grillkvällar..

IMG_4472-blogg

Jag älskar knäckebröd! Pyramid Rut är ett fantastiskt gott Surdegs knäckebröd gräddat i vedeldad ugn som försvann allt för fort. Underbart gott och livsfarligt att ha hemma, det går inte bara ta en liten hörna av det.

IMG_4462-blogg

Klassiska spröda tunna mandelkakor med en liten kola ton från Jules Destrooper. Helt ny bekantskap för mig och var goda, försvinnande goda. Och jag uppskattar att de är fria från konserveringsmedel, färg- och smakämnen!

IMG_4453-blogg

Från Ramlösa kvarn (kan knappast bli mer närproducerat tror jag, bor utanför Helsingborg) fint siktat kärnvetemjöl. Har inte bakat med det än, men ska bli spännande provbaka med ett mjöl som har lägre glutenhalt än vanligt mjöl.

IMG_4464-blogg

Från Duni söta sommarservetter, blir perfekt till födesedagsfikan om 1½ vecka. Jag köper nästan aldrig servetter så passar perfekt med extra fina med sommarmotiv. 😉

IMG_4469-blogg

Från braskotten 2-pack kottar, som enligt texten ska vara det mest effektiva och miljövänliga sätt att tända brasan och grillen på. Ska försöka tänka på att ta med de när vi ska grilla nästa gång. Vi använder oftast briketter i en skorstenständare men detta är kanske effektivare.

Är OTROLIGT nöjd med Sommarfest smakboxen, produkter till ett värde av 470 kr och betalade bara 189 kr. Behöver jag ens säga att jag längtar efter nästa box som kommer i slutet av sommaren?

Summering av Sommarfest smakbox;

 1. ZETA rökt olivolja 79 kr
 2. PONTI Sojaglaze 35 kr
 3. Ramlösa kvarn kärnvetemjöl 30 kr
 4. Santa Maria RUB 10 kr
 5. Santa Maria Red Hot Chili flakes 24 kr
 6. Malmö Chokladfabrik – ekologisk choklad 49 kr
 7. Kiviks Musteri Citrus måltidsdryck 16 kr
 8. Pyramid rut surdegsknäckebröd 36 kr
 9. Sprite Mynta 10 kr
 10. Nellies Dellies Crispy raspberry dark chocolate 12 kr
 11. Appletiser, kolsyrad äppledryck 30 kr
 12. Blå Band – Aioli 23 kr
 13. Jules Destrooper – Almond Thins 26 kr
 14. Mörk Riesen 2x 9 kr
 15. Ljus Riesen 2x 9 kr
 16. DUNI servetter 25 kr
 17. Braskotten 2-pack 30 kr

Smakbox är en prenumerationstjänst för dig som är matintresserad och gillar att upptäcka nya produkter på ett roligt och prisvärt sätt! Varannan månad får du ca 15 nya smaker och produkter från små och stora varumärken. Du betalar 199 kr / box och värdet uppgår till 350 – 450 kr. Frakt ingår i priset! Smakbox skickas över hela landet med PostNord.

Med rabattkoden bbvg8v får du 20 kr rabatt på din första smakbox (länk).

About

No Comments

Leave a Comment