Kan jag hitta något jag tål i Smakbox Måltid boxen

Provar produkter från mat prenumerationsboxen Smakbox måltid februari 2022

För ungefär 3 år sedan slutade jag vara en av smakbox matinspiratörer, så jag slutade få boxarna gratis för att prova och blogga om. Och just då gjorde det inte mig så mycket, jag tyckte innehållet hade blivit väldigt upprepande och tråkigt. Att göra reklam för något man inte tycker är inspirerande är svårt och känns bara fel, åtminstone för mig. 

Nu har det gått tre år och jag såg ett erbjudande att man kunde beställa boxen för halva priset, för 99 kronor istället för 199 kronor frågade jag maken om vi skulle våga prova en box. Och så blev det, förra veckan kom vår första Smakbox Måltid, en box inriktad på mer matlagningsprodukter än de andra boxarna. Och jag måste säga jag är väldigt positivt överraskad över innehållet som var bättre än jag förväntade mig. 

Från vänster OLW Cheez Doodlesz Deluxe Pecorino, Estrella Linschips Vitlök, gräslök & chili, Finn Crisp med smak av Dill & Gräslök, Ridderheims ölkorv tikka, Karl Fazer Caramel Popcorn, 2x Cote Dór Bouchée Elefanter (en provsmakades före bild av herrn i hemet), Carlsberg alkoholfri öl och Läkerol Lemon. 

Linschipsen och chokladen får maken ha i fred, mot bättre vetande kommer jag provsmaka ostbågarna som är potatisfria men med laktos i. 

Provar produkter från mat prenumerationsboxen Smakbox måltid februari 2022

Från vänster Mutti pastasås basilika och tomatpesto, Sevan pärlcouscous, Knorr Zero salt buljongtärningar, Hellmann’s Vegan mayo aioli och Camelina olja. 

Försöker få i mig så lite tomat som möjligt på grund av mina allergier, så Mutti produkterna dessa kommer användas till matlagning åt maken. Knorr buljongen är potatisfri så det är kanon, Hellmann’s vegan mayo innehåller modifierad stärkelse så den får maken också ha i fred. 

Provar produkter från mat prenumerationsboxen Smakbox måltid februari 2022
Från vänster Blå Band Mexican grytmix, Ben´s Original Hot tex mex style ris, El taco truck Classic Spice Mix och Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small. Både Mexican grytmixen och Ben’s texmex ris innehåller baljväxter, men tortilla bröden och taco kryddmixen verkar vara Helen vänliga så de får provas på. I mitt huvud har jag redan kombinerat de två första förpackningarna till framtida lunchlådor som kanske serverad i tortilla bröden – det känns som de hör ihop.
Provar produkter från mat prenumerationsboxen Smakbox måltid februari 2022

De fyra sista produkterna är Polarbröd Polarknäcke havre, Aqua nobel citron lime källvatten, Lavazza Bryggkaffe Caffè Espresso och Huski chokladdryck. 

Jag dricker varken chokladdrycker eller kaffe, så dessa gick direkt till makens prova på utbud. Är inte speciellt förtjust i lime i dryck – vatten så den får bli en backup i kylen, polarknäcke däremot ska bli gott att prova då jag älskar tunnbröd av olika slag och knäckebröd. 

När vi provsmakat och provlagat med majoriteten av boxens innehåll kommer jag försöka få upp recensioninlägg. Tycker ni om prenumerationsboxar? Jag hade en hel drös för en del år sedan men blev lite överväldigad av allt så nu köper jag bara ströboxar för skojs skull. Den här boxen har jag betalt med egna pengar, Smakbox har beräkntat värdet till 569 kr för februari boxen (varav bonusprodukten Camelina oljan är värd 109 kr). Ordinarie pris på smakboxar är 199 kronor men jag utnyttjade en rabattkod och betalade hälften vilket jag helt klart tycker den varit värd. 

About

No Comments

Leave a Comment