Troligen den längsta tisdagen på MoS

Det kan hända att torsdag, fredag & lördag sprang förbi lite för fort för att jag skulle hinna med att blogga (mer om det senare)..

Vi rullar tillbaka klockan till tisdag förmiddagen istället, då jag mötte upp min vän U (lite osäker på varför jag använder initialer för att omnämna folk men bara låt mig hållas) utanför MoS. MoS är förkortning för Mall of Scandinavia. Det nya köpcentrumet som ligger granne med Friends arenan i Solna om ni missat det.

Tanken var att jag skulle handla upp mitt MoS presentkort på 1200 kr, skämma bort mig själv med lite onödig ej inplanerad shopping. Det gick mindre bra, redan i första butiken blev det tvärstopp när jag skulle betala.

MoS hade helt glömt bort att aktivera och ladda kortet med pengar, hur man nu kan lyckas med detta?! Pratade med personal på både Presentkortstorget & MoS, där de alla sa hur enkelt de skulle vara att lösa det rent tekniskt, så senast fyra eller på förmiddagen dagen efter skulle problemet vara åtgärdat fick jag besked om. Klockan halv fem hade vi inte fått något besked och jag åkte argt ifrån MoS..

Men under tiden vi gick där försökte vi ha roligt ändå, besökte LEGO Store två gånger för att köpa present åt maken. Designade egna legogubbar, till vänster min bror Krister, sedan maken och slutligen mig själv som lite mer rödhårig än vanligt. Riktigt kul att göra egna gubbar, men LEGO behöver jobba på att bredda utbudet av feminina LEGO bitar (kände mig begränsad med det lilla som fanns i jämförelse med maskulina bitar).

LEGO byggandet tog på krafterna så vi lunchade på Vigårda, är lite enformig av mig men älskar deras 24H Piggham burgare. Helt enkelt pulled pork i bröd. Supergott!

Hann så klart med besök på Disney Store och många fler butiker, blev lite tidiga julklappar inköpta. Bara tre månader till jul, eventuellt får hen dem i tidig julklapp så de hinns användas riktigt mycket. Vi får se hur det blir. Blev mycket fönstershoppande, hade pengar men kände inte riktigt för att supporta MoS mer än nödvändigt..  🙄

På Chocomania kunde vi inte motstå en fika, omständig som jag är beställde jag en Helen special – en våffla utan choklad. Nu blir jag nog idiotförklarad som beställer något utan choklad på en servering som heter CHOCOmania..

Men det var jättegott med belgisk våffla, om jag måste välja en efterrätt så är det belgisk våffla med glass  (vanliga frasvåfflor kommer tvåa). På våfflan hade jag kolasås, vaniljglass och granola som strössel (tanken var nötter över men fanns inte att få). Riktigt gott, ni måste prova någon gång om ni inte har!

Vi hann inte med biobesök eftersom jag hade syskonbarn att passa, men sugen blev man!! Ganska imponerande att vi trots en heldag (10-16.30) på MoS inte hann med alla butiker, jag såg inte ens skylten på Lindex & KappAhl. Sedan förra besöket hade parfymerna dragits ner rejält, nu är det några enstaka butiker (utöver besökare/personal) som stinker. Så den här gången gick besöker bättre för mig än i julas.

Och tack U för sällskapet! Och bärhjälpen. Det får vi göra om någon gång igen, fast kanske ta annat köpcenter då som inte tar 50 minuter att åka buss till..

Och herregud vad det märks att jag missade min luggklippning tisdagen före, efter en svettig bussresa hem stod den åt alla håll.  😉   😀

About

No Comments

Leave a Comment