Sönderhostad

fishermans friends

Efter lite övertalning från make & mamma åkte jag till vårdcentralen idag, maken tyckte min hosta lät obehaglig (och det har han rätt i). Som astmatiker blir det lätt att förkylningarna går ner i halsen och luftrören, triggar igång astman och det blir en otrevlig kombination av ytlig andning och hosta som kommer från djupet av lungorna typ.

I alla fall, till doktorn blev det och vårdcentralen. Väl där hade de fått något akut så fick vänta en timme extra men det gick bra, hade mamma som sällskap som också skulle träffa doktorn. Ja vi har samma husläkare och till slut fick jag träffa min husläkare för första gången, hen var väldigt trevlig och jag kände mig “hemma” fort. Skönt när man klickar, för första gången på länge har jag lärt mig ny nyttig kunskap om min astma och förkylningar. Man ska alltid söka läkare om man har astma och blir förkyld och det inte går över på ett par dagar.

Snabbstick visade på förhöjda värden men lungorna lät bra (tack och lov), så fick medicin på recept för att läka ut inflammationen jag fått i luftrören och hjälper inte det så blir det återbesök om 5 dagar. Fick på börja behandling redan på vårdcentralen, fick sitta och andas in fuktig luft med läkemedel i – kändes som jag kunde andas för första gången på en vecka efter två kurer innan idag. Tyvärr är den känslan ganska borta nu.

Fick order om vila, dricka mycket, vara tyst så jag inte sliter mer på min röst/stämband och ta astma medicin så fort jag får en hostattack som inte vill gå över samt låta bli hostmediciner för de gör ingen nytta på mig.

Så… Det ser ut att inte bli någon specialkostmässa i helgen för mig. Svårt tro jag blir mirakulöst frisk på något dygn och vill jag även om jag skulle må bättre utsätta mig för alla virus/bakterier som finns bland den större mängden människor – nej. Surt sa räven!

In English. After being talked in to it I decided to give the doctor a visit, turned out to be a good idea since I’ve managed to cough so much that my soar airways are no inflamed. Been orderred to be quiet, drink lots of water, take the medication, rest and heal. If not better within 5 days I’ll have to go back for a checkup and might need even stronger treatment. I got asthma so colds are really bad for me.

This means no exhibition / fair / special food convention or Malmö trip on saturday, I’m feeling very disapointed but what to do. Health first!

About

No Comments

Leave a Comment