Socialt umgänge med vänner 

Jag har tänkt på en sak och det är att det känns som att vänner blir mer och mer osociala med varandra, trots att nästan alla är ännu mer sammankopplade på sociala medier numera. Är det inte ironiskt? Om man går ut på restaurang eller på café så ser man jätteofta folk som bara sitter och stirrar ner i sina telefoner. Om man är uttråkad så går man igenom nyhetsflödet på Facebook istället för att hitta ett samtalsämne, eller så tittar man på TV eller film hemma med sin partner, nu när allt detta är så mycket mer tillgängligt i den digitala världen.
Det känns som att folk kanske börjar tappa förmågan att prata med varandra på riktigt. Jag gillar till exempel också att se på film och TV-serier som många andra men man borde nog göra fler sociala grejer med varandra så man inte tappar allt det där med att prata osv. Man borde testa att hitta mer sociala aktiviteter som inte alls behöver kosta pengar och man borde testa att stänga av sina mobiltelefoner när man umgås. Jag har några förslag på saker som är både trevliga, roliga och sociala.

Man kan bjuda in sina vänner till att laga middag ihop. Man kan hjälpa varandra hitta nya roliga recept att prova på sedan kan man till exempel rotera vems tur det är att bjuda in till middagen så kan man kanske göra detta en gång i veckan. Alla gillar ju att äta mat så jag tänker att själva matlagningen är en ganska underskattad aktivitet! Jag älskar tex att baka med mamma <3

En annan sak som man kan göra är att gå på mer promenader tillsammans! Det låter kanske simpelt och trist, men att gå på promenader och utforska nya delar av sin stad eller ort och att komma ut lite i naturen är väldigt givande! Man kan packa en matsäck och sätta sig och ha picknick någonstans, kanske i en park eller till och med i skogen.

Sen så känns det som att man helt har glömt alla gamla sällskapsspel som man brukade spel förr i tiden! Alla spelar numera datorspel eller mobilspel, men det är ju faktiskt inte alls lika kul som att spela spel med varandra på riktigt.Monopol, fia med knuff och TP är några exempel på roliga spel som samtidigt blir sociala och skapar dialog. Man kan även spela kortspel och framförallt poker som är så populärt nuförtiden. Det är väldigt socialt och kan vara riktigt kul faktiskt! Om man inte kan reglerna så kan man lära sig hur man spelar, det är ganska lätt och det finns många olika varianter. Sen finns det ju tusentals andra kortspel som man kan spela också.

Det är lätt att vara bekväm och fortsätta göra det som man är van vid såklart. Det ska erkännas att jag och maken spenderade kvällen med att fortsätta kolla på Sons of Anarchy och det var kanske inte så socialt men det var väldigt mysigt. ❤

About

No Comments

Leave a Comment